Bir Çift Yürek
2026 5. kitabı
Modern toplumların kalabalığının ortasından, sırtımızdaki ağır yüklerin çoğu zaman ne kadar gereksiz olduğunu derinlemesine anlatan bir kitap. Bir yol rehberi, bu çağın sessiz meditasyonu belki.. “Göğü Delen Adam” veya “Küçük Ağacın Eğitimi” kitaplarında hissedilen doğal yaşamın sadeliğine komşu ama çok daha derin bir felsefe barındırıyor, “Zorba”nın veya “Kelebek”in kıtalar ötesi arkadaşı gibi bir kitap, Ama özünü ve doğallığını çok daha güzel koruyabilmiş.. Bu çağda yaşayan insanların “bir çift yüreği” var ama çoğu zaman biri diğerinin gölgesi altında kalmış gibi yahut tozun içinde kaybolmuş gibi.. bu kitap unuttuğumuz o doğal yaşamla bağlarını koparmamış bir toplumun nasıl doğanın bir parçası ve tamamlayıcı olduğunu ve adına hastalık dediğimiz şeylerin de bu doğaldan uzaklaştıkça başımıza gelen şeyler olduğunu anlatıyor. Bu toplumun bizi kör ettiğini gösterip görünemeyeni gören, sağır ettiğini gösterip çöldeki toprağın altındaki suyun bile sesini duyan gerçek insanların dünyasını özlemle anlatan bir kitap, içine sıkıştığımız bu mekanik dünyanın sorunlarına belki de artık ulaşamayacağımız bir çözüm reçetesi ..
Bir Çift YürekMarlo Morgan · Nemesis Kitap · 202527,5bin okunma
1 +1'leme