Beyza Sürmen -Sonun Başlangıcı
2026 13. kitabı
Okunma: 05 Mayıs 2026 07:18
"Eğer bu dünyayı yaratmış olmasaydım,senin için yepyeni bir dünya daha yaratırdım." Ben yazarın daha önce çıkardığı seriyi henüz okuyamadım. Bu yüzden sonun başlangıcı benim yazardan okuduğum ilk kitap oldu. Kalemi okurken beni yormadı. Kitabımız Deniz Aras'ın yaptığı bir seçim ile başlıyor. Deniz Aras yapay zeka ve teknoloji alanında çok başarılı biri. Bu alanda kendini daha da ilerletmek için tehlikeli bir adım atıyor. Girilmemesi gereken bir bölgeyi satın alıp orada çalışma arkadaşları ile teknolojik çalışmalara başlıyorlar. Yanına da profesör Hazel'i almak için ona bir iş teklifinde bulunuyor. Bu şehir zamanın ötesinde varlığını sürdüren ve bilimin tüm kurallarının yeniden yazıldığı bir yer. Deniz'in geçmişte yaşadığı olayları okuyunca çok üzüldüm. Bazı şeyleri elde edebilmek için kaybettiği insanlar olmuş. Ve Hazel için yaptığı şeyler çok iyiydi. Hazel ilgili aklında tuttuğu detaylar konusunda çok düşünceliydi.Şehrin beyni tam olarak Deniz Aras'dı. Şehre giriş yaptıktan sonra çıkış yapılamıyor ve orada olan durumlar gizli kalmak zorunda. Yazarın yarattığı şehri sevdim özellikle bilim ve teknolojinin bu kadar içiçe olması çok iyiydi.Bir durumdan kaynaklı o şehri ondan almak isteyen insanlar ona savaş açıyor ve olaylar bundan sonra başlıyor. Tek kitaplık çıtır çerezlik bir bilim kurgu kitabı. Tasarımı ve yan boyamasına bayıldım.Ben keyifle okudum kitabı. Sonunu biraz daha farklı beklerdim ama bu sonda hoşuma gitti. Çoğu karakteri de severek okudum. Sadece Deniz Aras'ın babasının yaptığı işleri daha çok okumak isterdim. Daha sonra yazarın yarınlar zifiri karanlık kitabını da okumayı düşünüyorum. Kitaba puanım:8.5/10
Sonun BaşlangıcıBeyza Sürmen · Ren Kitap · 202611 okunma