2026 39. kitabı
Okunma: 05 Mayıs 2026 16:33
Adem’den Önce, bizi insanlığın en ilkel dönemlerine götüren oldukça farklı bir hikaye. Romanın merkezinde, modern dünyada yaşayan bir gencin rüyaları aracılığıyla uzak atası Koca Diş’in hayatını anlatması yer alıyor. Jack London bu kitabı 1906 yılında yazmış ve o dönemde henüz birçok bilimsel bulgu ve antropolojik keşif yapılmamış olduğundan, burada büyük ölçüde onun hayal gücünü ve yaratıcılığını okuyoruz. Okurken, bugün hala içimizde taşıdığımız pek çok dürtünün ne kadar eskiye dayandığını fark ediyoruz. Vahşi doğayı, ilkel yaşamı, korkuyu, gücü ve hayatta kalma mücadelesini okuyoruz. Kitap, Yuval Noah Harari’nin yazdığı Sapiens’in, günümüzden yüz yıl önce bilinen bilgilerle yazılmış hikayeleştirilmiş bir versiyonu gibi. Adem’den Önce, atmosferiyle bizi o dönemin içine çeken ve tarihin ilk soykırımını anlatan kısa ama oldukça farklı bir hikaye. Not: Kitaba başlamadan önce, kitabın sonunda yer alan açıklamalar bölümünü okumanızı öneririm. Böylece anlatılan üç ayrı insansı tür — Ağaç İnsanları, Ateş İnsanları ve Halk — hakkında önceden fikir sahibi olabilir ve konuya daha hakim olabilirsiniz. Ayrıca çevirmenin eklediği notlarla, o zamanın bilinen bilgileri ile şimdiki zamanın güncel bilgilerine de ulaşabilirsiniz.
Âdem'den ÖnceJack London · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202526,1bin okunma