Selam canlarım
Ben geldim ve okurken ayılıp bayıldığım fantastik serinin devam ve final kitabı ile geldim Axie Oh’un kaleminden Yüzen Dünya ikilemesinin devam kitabı İblis ve Işık ile geldim
Hemen ilk kitabı hatırlatmam gerekirse Ren, küçük dayısını kurtarmak için çıktığı yolculukta Sunho ile yolları kesişmiş ve onunla birlikte dayısını kurtarmak üzere bir yol arkadaşı olmuşlardı Kitabın sonunda ise olaylar çok farklı bir noktaya evrilmişti. Sunho’nun iblise dönüşmesiyle ortadan kaybolması ve Ren’in küçük dayısını kurtardıktan sonra Sunho’yu tekrar aramaya karar vermesiyle kitap bitmişti
Bu kitapta ise Ren, Sunho’yu bulmak için küçük dayısının iyileşmesiyle birlikte yola çıkmaya hazırlanıyor. Ancak küçük dayı, Ren’in tek başına Sunho’nun peşinden gitmesine müsaade etmiyor ve onunla birlikte Sunho’nun peşine düşüyorlar. Fakat onu bulduklarında başlarına geleceklerden ve Sunho’nun dönüşümü sonrası verecekleri mücadeleden henüz habersizler.
Öncelikle yazarın kaleminden başlamak istiyorum Ben yazarın anlatımını gerçekten çok seviyorum. İlk kitabı da severek okumuştum ve ikinci kitapta da bu hiç değişmemişti. Akıcı, sıkmayan, sizi dünyanın içine çeken ve karakterlere bağlayan bir anlatımı vardı. Bu kitapta da kalemine yine hayran kaldım
Kitaba gelecek olursam Bu kitapta Ren’in ilk kitaba göre çok daha güçlendiğini görmek çok güzeldi Sunho için mücadele etmeye devam etmesi ve onu bırakmaması kalbimi yumuşattı. Küçük dayı ile olan sahneleri, birlikte Sunho’yu aramaları ve başlarına gelenler derken Ren’i okumaya bayıldım Yüzen Dünya’ya gittiğinde prenses olması ve orada yaşananlar kitaba ayrı bir boyut katmış
Sunho’ya gelirsek İblise dönüştükten sonra yaşadıkları gerçekten çok ağırdı. Abisinin ölümüne sebep olduğunu düşünmesiyle yaşadığı vicdan azabı, gerçekleri öğrendikçe yaşadığı sarsıntı ve kendini kaybettiği anda Ren’e zarar vermenin suçluluğu Hepsi kalbimi parçaladı. Ama her şeye rağmen Ren’i düşünmeye devam etmesi işte bu yüzden Sunho kalbimi yine çaldı
Yan karakterler de yine çok güzeldi. Özellikle küçük dayı ile Ren’in sahnelerini çok sevdim. Tag ve Yurhee’yi tekrar okumak çok keyifliydi. Ama şunu söylemeden geçemeyeceğim Sevdiğim karakterler kadar sinir olduğum karakterler de vardı Kendinizi hazırlayın derim.
Akışa gelirsek ilk kitaptan sonra bu kitabın temposu resmen uçmuş Sunho’nun başına gelenler, Ren’in onun peşinden gitmesi, Yüzen Dünya’daki saray olayları, saldırılar, iblisler, hayaletler derken tempo bir an bile düşmedi Sürekli şimdi ne olacak? diyerek okudum. Özellikle sonlara doğru ortaya çıkan gerçekler beni şok etti
Kısacası canlarım ben Yüzen Dünya ikilemesini inanılmaz keyifle okudum. Eğer fantastik dünyaları, kaderin kesiştirdiği yolları ve sırlarla dolu hikâyeleri seviyorsanız bu seri kesinlikle listenizde olmalı. Şimdiden okuyacak olanlara keyifli okumalar diliyorum