2026 47. kitabı
İSMAİL TURGUT-MASAL KUTUSU . . . Merhabalar bugün sizlere kızımla çok severek okuduğumuz #masalkutusu kitabının yorumu ile geldim. Size çok beğenerek okuduğumuz birkaç hikayeden bahsedeceğim. Çiftlikte iki arkadaş kuzu ile buzağı bir sabah birlikte oyun oynamaya başlıyorlar ve ikisi de bir ot görüyor aralarında bir tartışma başlıyor ben yiyeceğim sen yiyeceksin adı altında ve bu ot yüzünden bir daha birbirleriyle konuşmamak üzere ayrılıyorlar.Fakat ertesi sabah buzağı çok hastalanıyor üşüyüp titriyor sıcak içecek veriyor yakınlarındakiler ,kuzu buzağının bu haline çok üzülüyor ve yünlerinden ona bir kazak örüp buzağının üzerine örtüyor ve o çok paylaşamadıkları otları da onun önüne koyuyor yemesi ve iyileşmesi için.Birkaç güne de tabii ki buzağı iyileşiyor ve tekrar birlikte çıkıp oyun oynuyorlar.Bu çok güzel bir hikayeydi dostluğu simgeleyen biz çok beğendik. Flamingolar da halay çeker ; Gizem ve ailesi bir tatile gideceklerdi hazırlanıp yola çıktılar.Bir süre gittikten sonra bir göl gördüler ve gölün kenarında dinlenmek istediler.Radyodan gelen sesleri duyan flamingolar halay çekmeye başladılar radyoyu kapatıp flamingoların yanına gitmek isteyen Gizem radyodaki ses kapatınca flamingolar halay çekmeyide durdurmuştu. Gizem heyecanla babasının yanına gidip flamingoların halay çektiğini gelip bakması gerektiğini söyledi fakat babası böyle bir şey olamayacağını söylemişti.Gizem babasının inanmamasına tabii ki birazcık üzüldü oradan ayrılıp gölü seyreden annesinin yanına koştu annesine de aynı şeyi söyledi annesi de flamingoların halay çekemeyeceğini söyledi. Çok uzaklaşmaması gerektiğini birazdan yola çıkacaklarını söylediler. Gizem de gitmeden evvel son kez bu güzel gölü ve flamingoların halaylarını izlerken Ailesi'nin yanına geldiğini fark etmemişti. Anne ve babası da flamingoların halay çektiğini görünce gerçekten çok şaşırdılar onlar için çok farklı bir olay olmuştu onları mutlu eden. Çocukların hayal dünyaları çok geniş ve derin böyle güzel masal kitapları ile daha da anlam kazanıyor severek okuduğumuz 18 tane masalın olduğu bu kitabı gönülden tavsiye ederiz.
Masal Kutusuİsmail Turgut · Güneşyolu Yayınları · 20262 okunma