Büyülü Bir Keşif: Fangotiko Kalesi
Kitaplığımıza bugün sıradan bir dergi değil, adeta başka bir boyuta açılan bir kapı konuk oldu! Türkiye’nin ilk fantastik-gotik çocuk dergisi Fangotiko Kalesi, kapak tasarımından içeriğine kadar her detayıyla bizi bambaşka bir atmosfere sürükledi.Genelde korkutucu sanılan o gotik dünya, burada öyle estetik ve çocuk ruhuna uygun bir dille işlenmiş ki hayran kalmamak elde değil. Karakterlerin her biri ayrı birer kişilik isimleri bile yüzünüzde bir tebessüm bırakıyor.
Neler mi var bu kalenin içinde?
En çok da derginin interaktif yapısını sevdik. Sadece okuyup geçmiyorsunuz; Lumy ve Gimy’nin bulmacalarını çözüyor, sihirli mürekkep izlerini takip ederek hikayenin bir parçası oluyorsunuz. Hatta kendi hikayenizi yazıp göndererek kalenin bir parçası olma şansınız bile var! Çocukların hayal gücünü beslerken ebeveynlerin de estetik zevkine hitap eden bu çalışma, koleksiyonluk bir arşiv niteliğinde. Biz şimdiden yeni sayının yolunu gözlemeye başladık bile.
Sizin evde fantastik hikayeler mi yoksa gerçekçi maceralar mı daha çok seviliyor?
Hadi yorumlarda kalenin kapılarını birlikte aralayalım!