2026 22. kitabı
Okunma: 05 Mayıs 2026 00:00
Kahramanın Sonsuz Yolculuğu, son zamanlarda zihnimi en çok zorlayan aynı zamanda en çok kazanım sağlayan kitap oldu. Mitler, inançlar ve rüyalar üzerine apayrı bir bakış açısı kazandırdı Kitap gerçekten dolu dolu. Joseph Campbell, dünyanın dört bir yanından mitleri ve inançları aralarında ilişkiler kurarak öylesine sunuyor ki insanlık tarihinin ortak değerlerini apayrı bir gözle görebiliyorsunuz. Mitler ve inançlar üzerine yapılan çıkarımlar tek kelimeyle müthiş Ancak belirtmeliyim ki bu yoğun anlatım beni fazlasıyla yordu. Sayfalar arasında boğulmamak, biraz da sindirebilmek adına başka kitaplarla çapraz okuma yaparak ilerlemek zorunda kaldım Eğer daha önce mitoloji üzerine hiç okuma yapmadıysanız ya da efsaneler, semboller pek ilginizi çekmiyorsa bu kitap size epey uzak gelecektir. Hatta sıkılıp yarıda bile bırakabilirsiniz. Benden söylemesi Mitlerin sadece "eski hikayeler" olmadığı, aslında kendi iç dünyamızın haritası olduğu bilincindeki herkesin kütüphanesinde olmalı. Yorucu mu? Evet. Ama o kahramanın yolculuğuna çıkmaya kesinlikle değer KAHRAMANIN SONSUZ YOLCULUĞU Joseph Campbell İthaki Yayınları 12. Baskı, Eylül 2022 439 syf. ️08.04.2026 - 05.06.2026 Kastamonu 2026/22 #kahramanınsonsuzyolculuğu #theherowithathousandfaces #josephcampbell #mitoloji #okudumbi̇tti̇
Kahramanın Sonsuz YolculuğuJoseph Campbell · İthaki Yayınları · 20171,174 okunma