·344 syf.····Okunma: 04 Mayıs 2026 19:35 Ne Yaptığını Biliyorum, Alice Feeney’nin psikolojik gerilim türündeki dikkat çekici eserlerinden biri. Yazarın sürprizli anlatımı ve okuyucuyu sürekli şüphe içinde bırakma becerisi bu kitapta da kendini net şekilde gösteriyor.
Roman, Anna Andrews’un ve Jack Harper'ın bir cinayet vakasını araştırmasıyla başlıyor; ancak olay ilerledikçe mesele sadece bir cinayeti çözmekten çıkıp karakterlerin geçmişine, travmalarına ve sırlarına doğru derinleşiyor. Hikâyenin en güçlü yönlerinden biri, anlatımın farklı bakış açılarıyla ilerlemesi. Bu sayede okur, kime güvenip güvenemeyeceğini sürekli sorguluyor.
Yazarın dili akıcı ve sürükleyici; bölümler kısa olduğu için kitap hızlı ilerliyor ve merak duygusu hep canlı kalıyor. Özellikle ters köşe sonları sevenler için oldukça tatmin edici bir okuma deneyimi sunuyor. Ancak olayların karmaşıklığı ve zaman zaman gerçeklik algısının bulanıklaşması kafa karıştırıcı olabiliyor.
Karakterler psikolojik açıdan iyi işlenmiş; özellikle Anna’nın iç dünyası ve geçmişiyle olan çatışması hikâyeye derinlik katıyor. Kitap boyunca “gördüğümüz şey gerçekten doğru mu?” sorusu zihinde sürekli dolaşıyor.
Genel olarak Ne Yaptığını Biliyorum, gizem ve psikolojik gerilim sevenler için sürükleyici, şaşırtıcı ve düşündürücü bir roman.