Zengin olmak istiyorsanız, finans bilginiz olması gerekir.
Oysa bugün biz daha bile büyük bir karmaşa ve değişim içinde yaşamaktayız. Hayatta kalabilmemiz için paradan daha önemli olan eğitimimiz ve öğrenme yeteneğimizdir. Ne kadar kazandığınız değil, ne kadar tuttuğunuz ve kaç nesil tuttuğunuz önemlidir. Onun için insanlar Robert'a zengin olmak için nereden başlamaları gerektiğini sorduklarında, onlara zengin babasının verdiği cevabın aynısını vermektedir. Zengin olmak istiyorsanız, finans konusunda bilginiz olması gerekir. Robert bunu, birçok kişinin küçük bir ev için uygun olan betonun üstüne gökdelen yapmalarıyla karşılaştırmaktadır. Çünkü çocuklar okuldan çok az finansal eğitimle mezun olmakta, yetişkin hayatlarına Amerikan rüyası peşinde istekle girmekte, ancak kendilerini borç içinde bulmaktadırlar. Görebildikleri tek çıkış yolu zengin olma taktiğidir. Ancak geçmişte bu finansal bilgiye sahip olmadıkları için çabaları, zayıf bir temel üstüne gökdelen dikmeye benzemektedir. Empire State binasını yaratmak yerine yan yatmış taşra kulesi elde etmektedirler. Halbuki Robert ve çocukluk arkadaşı Mike, zengin babanın öğretisi sayesinde bir gökdelene layık, güçlü bir temele sahiptirler. Zengin Baba Yoksul BabaZengin Baba Yoksul Baba Robert T. KiyosakiRobert T. Kiyosaki
Finans