Kahraman TazeoğluKahraman Tazeoğlu"İnsan en çok, yanında olduğu halde kendisine fersah fersah uzak olan birinin yanında yalnız hisseder."
Bu kitap, bir "kavuşamama" hikayesinden ziyade, bir insanın hayatındaki o devasa boşluğun nasıl bir isimle dolduğunu anlatıyor. Kahraman Tazeoğlu, "Sen varsın ama yoksun" demenin o binbir türlü yolunu şiirsel bir düz yazıyla sunuyor. Okurken kendinizi bazen bir vedanın eşiğinde, bazen de hiç açılmamış bir mektubun içinde buluyorsunuz.
İnceleme Notları:• Paradoksun İçindeki Aşk: Kitabın ismi her şeyi özetliyor aslında. Birinin varlığı, eğer size ait değilse, dünyanın en büyük yalnızlığına dönüşebilir. Yazar, bu ince sızıyı okurun ciğerine işliyor.
• Vazgeçişin Ağırlığı: Tazeoğlu bu eserinde, gitmekle kalmak arasında sıkışan ruhların tercümanı oluyor. "Beni neden sevmedin?" sorusundan ziyade, "Beni neden bu kadar eksik bıraktın?" sitemi hakim.
• Aforizmalar Denizi: Olay örgüsünden ziyade, her biri birer sosyal medya paylaşımı olacak kadar güçlü cümlelerle örülü bir yapı. Kitabı okurken elinizden altını çizeceğiniz o kalemi düşüremiyorsunuz.
"Seni içimden atamıyorum, çünkü sen benim içimdeki en kalabalık yalnızlıksın."Sonuç:
Yalnızım Çünkü Sen Varsın, bittiğinde size yeni bir şey söylemiyor; aksine sizin zaten bildiğiniz ama kelimelere dökemediğiniz o acıyı sizin için seslendiriyor. Eğer hayatınızda "hem var olan hem de asla olmayan" biri varsa, bu kitap sizin sessiz çığlığınız olacak.
Yalnızım Çünkü Sen Varsınkadir denizKahraman Tazeoğlu