···Okunma: 07 Mayıs 2026 12:07 Çocukluğumun yazarı, kitaplarını severek okuduğum Kemalettin Tuğcu'nun yaşam öyküsünü görünce okumak istedim. İyi ki okumuşum. Herhangi bir yazarı okuyoruz ama bu yazar kimdir? Nasıl bir hayatı vardır? diye düşünmüyoruz. Beni çok etkileyen bir hayatı olduğunu vurgulamak isterim.Kemallettin Tuğcu 'nun doğuştan bir sakatlığı olduğu için asla okula gitmediğini evde babasının kardeşine öğretirken okuma yazmayı öğrendiğini, sakatlığı sebebiyle evden çıkamadığı , arkadaş edinemediği için müthiş bir yazma tutkusu ile dolu olduğundan tüm ömrü boyunca yazdı yazdı.
Tüm çocukların sevgilisi oldu yazar. Kimsesizlerin, yetimlerin, sokak çocuklarının buruk,acıklı, hüzünlü öykülerini anlatır. Kitap yazarken bir başka yazardan etkilenirim belki düşüncesi ile kitap okumaz.
Yazar çocuk yaşından beri kitap yazıp çoğunu da yakmıştır. Ruhsal olarak çöküntülü zamanlar geçirmiştir. O sırada yazdıklarını yaktırmıştır. Bu eserlerden bizi mahrum bırakmıştır. Keşke kitapları tekrar nasılsa da okusak.
İyi okumalar dilerim.