Briony Rosewood, ikizi Rory ile Evermore prenses ve prensidirler. Babalarının ölümünden sonra kardeşi Rory ülke yönetimine geçmiştir. Ancak düşman babalarının ölümüyle Briony'nin halkının içine sızmıştır. Çok geçmeden Evermore ve Bomard arasında Moreland iç savaşı çıkmıştır. Bir kehanette kardeşinin savaşa son vereceğinden bahsediliyordur. Ancak Rory savaşta ölmüş ve Briony, Bomard tarafından diğer sağ kalanlarla birlikte açık artırmada satılmak için esir alınmıştır.
Briony, zihin büyüsünü kullanamadığı, özgürlüğünün elinden alındığı bir hayata adım atmak zorunda kalmış ve en yüksek teklifi veren Bomard'ın en köklü ailelerinden birinin varisi olan Toven Hearst'a satılmıştır. Briony, okul yıllarında Toven'dan hoşlanmasına rağmen aşkını gizli gizli yaşamayı tercih etmiştir. Ve şimdide onun sırlar dolu evinde kalmaya başlayacaktır.
Briony, yeni kurulan düzeni gördükçe kurtulmak için farklı yollar aramaya başlayacak, henüz farkında olmasa da Toven onu korumak için her şeyi göze alacaktır.
İçinde krallıkların geçtiği evrenleri okumayı çok seviyorum.Geçmiş ve günümüz arasında gidip gelirken karakterlerin hayatlarının ne yöne gittiğini de ayrıntılı bir şekilde okuyoruz.Brion, çoğu şeyin farkında olmadan büyümüştü ve kardeşi için kendi başarılarından hatta hayatından ödün vermek zorunda kalmıştı.Şimdi ise tutsak oldu ancak diğer kızlar göz önünde bulundurulduğunda onun durumu çok daha iyiydi.Çünkü Toven Hearst farkı bunu gerektiriyordu.Dışarıdan görünenin aksine Toven, Briony'i diğerlerinden korumaya çalışıyordu.Ve yaptığı şeylerle kalbimi çalmayı da başardı.Toven'ın annesi Serena ise benim için sürpriz oldu.Mallow'dan her sayfada itinayla nefret ettim.Sonu kim tarafından olacak çok merak ediyorum.Tabi birde bazı karakterler vardı ki onlardan intikam almak için sabırsızlanıyorum.Çok olmasa da kitapta kısımlar bulunuyor. Özellikle de son kısımlarda olanlardan ve ortaya çıkan şeylerden sonra neler olacak merak ediyorum.Umarım hemen ikinci kitaba kavuşuruz.