···Okunma: 16 Şubat 2026 13:43 Elsy’nin yaşadığı kalp kırıklığına iyi gelen tek şey, arkadaşlarıyla birlikte kitap kulübünde saatlerce kitaplar hakkında konuşmaktı. Ancak bu yıl herkesin bir mazereti vardı. Yine de hiçbir mazeret Elsy’i durduramaz ve tek başına kitap kulübüne gitmek için yola koyulur. Kaybolduğuna inandığı bir anda, sanki kitaplardan çıkmış gibi duran bir kasabaya ulaşır. Detaylar gözüne çarptıkça bu kasabanın ona ne kadar tanıdık geldiğini fark eder. Çünkü burası, en sevdiği serinin geçtiği kasabanın ta kendisidir. Karakterlerin hepsiyle iyi anlaşsa da içlerinden biri vardır ki huysuzluğuyla Elsy’nin tüm dikkatini çeker: Huysuz kitapçı Anderson.
Yazarın kalemini çok sevdiğim için yine seveceğim bir kitap okuyacağımı biliyordum ama bu kadarını gerçekten beklemiyordum. Kelimenin tam anlamıyla türü içinde en sevdiğim kitaplardan biri oldu. Hâlâ düşündükçe içimi sıcacık yapan bir hikâye. Öncelikle kadın karakter tam anlamıyla bizden biri. Kitapların içinde kaybolmayı seven bir karakter… Erkek karakter ise bir kitapçı. Böyle bir kombinasyon nasıl kötü olabilir ki? İkilinin yavaş ama emin adımlarla ilerleyen aşkı o kadar güzeldi ki sahnelerini sırıtarak okudum. Özellikle sonlara doğru duygusal sahneler artıyor. Hiç beklemediğim birkaç şey yaşandı. Şaşırdım ama finalde her şey öyle güzel bağlandı ki keşke beni de aralarına alsalar dedim.
Şimdiden neredeyse bütün arkadaşlarıma önerdim, size de gönül rahatlığıyla tavsiye ederim. Benim için yeri her zaman ayrı olacak kitaplardan biri oldu.