Küçük Bir Oyun (13)
Bugün de 13. oyunumuzla devam edeceğiz... Sizin talebinizle kelime seçilmiştir. İçerisinde 'HASRET' -türevleri de olabilir-kelimesi geçen sevdiğiniz bir söz veya deyim veyahut şiir de olabilir. Beraber paylaşalım... İlk söz benden... Nurullah Genç #30371540 Hasretin alev alev içime bir an düştü,  Değişti hayal köşküm, gözümde viran düştü,  Sonsuzluk çiçeklerle donandı yüreğimde,  Yağmalanmış ruhuma yeni bir devran düştü.
Ne ben sana, ne sen bana Yar olamadan gidersek yabana Hasret kalır da unutamazsak Ya sen bana, ya ben sana Yazalım ne olur İki satır olmasın ama... Bir de fotoğraf koyalım yanına Hani olur ya Gün gelir de ihanet ederse rüyalarımız Şöyle bir bakarız İç çekerek belki... Hele bir de tütmüşse gözümüzde ne zamandır Üstüne bir de cıgara yakarız Çayımız da demlenmişse eğer Bir yarısında gecenin Keyfimize bakarız duman duman Yudum yudum çekeriz içimize Sen bana ben sana Bakarız dalarız... Arifhan Atilla...
Bir parçacığım ben, bütüne hasret; Zaman dönedursun, o güne hasret; Ruhumsa zamanın üstüne hasret; Ebediyet boyu bir an... Olmaz mı? Necip Fazıl Kısakürek
Ağlamak için gözden yaş mı akmalı? Dudaklar gülerken, insan ağlayamaz mı? Sevmek için güzele mi bakmalı? Çirkin bir tende güzel bir ruh, kalbi bağlayamaz mı? Hasret; özlenenden uzak mı kalmaktır? Özlenen yakındayken hicran duyulamaz mı? Hırsızlık; para, malmı çalmaktır? Saadet çalmak, hırsızlık olamaz mı? Solması için gülü dalından mı koparmalı? Pembe bir gonca iken gül dalında solmaz mı? Öldürmek için silah, hançer mı olmalı? Saçlar bağ, gözler silah, gülüş, kurşun olamaz mı? Victor Hugo
Sevgi ektim, naz biçmeye çalıştım, Ne zamana, ne kendime alıştım. Kırk senede yedi hasret bölüştüm Yedi dünya bana düştü sandım oy!? Abdurrahim Karakoç
Hayırdır ne oldu bizim kitaplar Aklım hala fazla olanları sayıklar Sana daha ne diyim bilmiyorum R harfi ile başlayan cümle kuramıyorum Elime geçer umarım çabucak Takvim yaprakları bayrama kavuşacak Ben de bir akrostiş ile katılmak istedim. Tşk.
Mustafa Diyar
😂😂😁😂 kahkaha attım.
insan ki hasreti kadar: belki bin sevda bin ayrılık fakat bir aşk bir intihar bir ömre ancak sığar. Nihat Behram
Mustafa Diyar
Teşekkürler 🌷