2026 44. kitabı
Okunma: 12 Nisan 2026 13:20
Tek Kişilik Balayı benim için uzun zamandır okuduğum en kaliteli öykü kitaplarından biri oldu. Öykü kitaplarında bazen dalgalı bir okuma olur; bazı öyküler çok etkiler, bazıları daha sönük kalır. Ama bu kitapta o denge gerçekten çok iyi kurulmuş. Her öykü kendi içinde güçlü, derin ve düşündürücüydü. Okurken sık sık durup “ne güzel anlatmış” dediğim yerler oldu. Yazarın dili çok sade ama bir o kadar da etkileyici. Abartıya kaçmadan, çok doğal bir şekilde insanın içine dokunan hikâyeler kurmuş. Özellikle karakterlerin gerçekliği beni en çok etkileyen şeylerden biri oldu. Sanki kurgu değil de bir yerlerde yaşanmış, hatta belki de tanık olunmuş hikâyeleri okuyormuş gibi hissettirdi. Kitapta yalnızlık, ilişkiler, insanın kendiyle olan meselesi gibi temalar öne çıkıyor ama bunlar öyle klasik bir şekilde değil; daha derin, daha içten bir yerden anlatılıyor. Bu yüzden okurken sadece okumuyorsun, aynı zamanda hissediyorsun. Genel olarak hem diliyle hem de kurduğu atmosferle çok güçlü bir kitaptı. Öykü okumayı sevenler için kesinlikle kaçırılmaması gereken bir eser. Benim için uzun süre aklımda kalacak kitaplardan biri oldu.
Tek Kişilik BalayıÖzay Erdem · Everest Yayınları · 2024163 okunma