2026 50. kitabı
Okunma: 28 Nisan 2026 21:42
Kaldığımız Yerden – Merve Çömelek Bazı kitaplar vardır, seni yavaş yavaş içine çeker ve fark etmeden karakterlerle aynı sokaklarda yürüyormuşsun gibi hissettirir… Kaldığımız Yerden tam olarak böyle bir kitap oldu benim için. Yazarın dili oldukça akıcı ve samimi. Karakterlerin iç dünyaları, geçmişleri ve birbirleriyle olan bağları öyle doğal işlenmiş ki, okurken “bu hikâye gerçek olabilir” hissi sürekli benimleydi. Kitap, sadece bir olay örgüsü sunmuyor; aynı zamanda insan ilişkilerine, geçmişin izlerine ve “kaldığımız yerden devam edebilir miyiz?” sorusuna da dokunuyor. En çok etkilendiğim nokta ise finali oldu. Gerçekten hiç beklemediğim bir şekilde bağlandı ve kitabın tüm parçaları o sonla birlikte yerine oturdu. O ana kadar okuduklarımı yeniden düşündüm ve hikâyeye bakışım değişti. Böyle ters köşe ama anlamlı finaller her zaman daha kalıcı oluyor. Genel olarak duygusu güçlü, akışı hiç düşmeyen ve özellikle sonuyla iz bırakan bir kitap olduğunu söyleyebilirim. Eğer karakter odaklı ve sonunda şaşırtan hikâyeler seviyorsanız, bu kitaba kesinlikle bir şans vermelisiniz.
Kaldığımız YerdenMerve Çömelek · Metinlerarası Kitap · 20259 okunma