2026 53. kitabı
Okunma: 02 Mayıs 2026 20:19
Yüklerinden Kurtul – Soner Duman Bazı kitaplar insanı sadece bilgilendirmez, aynı zamanda iç dünyasına da dokunur. Yüklerinden Kurtul benim için tam olarak böyle bir kitap oldu. Okurken kendimi birçok yerde durup düşünürken buldum. Çünkü kitap, insanın omzunda taşıdığı görünmez yükleri; kaygıları, kırgınlıkları, geçmişe takılı kalmayı ve ruhu yoran düşünceleri çok samimi bir şekilde ele alıyor. En sevdiğim yanı ise anlatımının yargılayıcı değil, aksine toparlayıcı ve farkındalık kazandırıcı olmasıydı. İnsan okudukça hem kendini sorguluyor hem de bir çıkış yolu olduğunu hissediyor. Özellikle bazı bölümleri resmen insanı silkeleyip kendine getiriyor. Günlük hayatın koşuşturması içinde unuttuğumuz birçok şeyi yeniden hatırlatıyor. Dili oldukça sade ve akıcı olduğu için okuması da çok rahat ilerliyor. Ama buna rağmen altı çizilecek, dönüp tekrar okunacak çok fazla cümle barındırıyor. Manevi yönü güçlü ama bunu yaparken okuyucuyu yormayan bir anlatımı var. Benim için sadece okunup biten bir kitap olmadı; aksine zaman zaman tekrar açıp bazı sayfalarını okumak isteyeceğim eserlerden biri oldu. Ruhsal anlamda iyi gelen, düşündüren ve insana içsel bir ferahlık hissettiren kitapları sevenler için kesinlikle çok kıymetli bir okuma.
Yüklerinden KurtulSoner Duman · Timaş Yayınları · 202649 okunma