2026 116. kitabı
Merhabalar Bugün sizlere kalemiyle yeni tanıştığım ama hayranı olduğum bir yazarın yani @makyüzün eseri olan Yedinci Oğul ile geldim. Ama ne dehşetüala bir kitaptı düştüm düştüm. Ahsen Tuna annesi ve babası gözleri önünde öldürülmüş ve yıllarca yurtdışında yaşamış abisi Pars Tuna'nın biriciği. Ahsen bu karanlık dünyaya rağmen hayatta hatta ayakta kalmış güçlü bir kadın. Ruhunu dinleyen umudu daima diri olan ve sevdikleri için herşeyi göze alan gözü kara, pembe renkten nefret ettiği halde saç tutamlarında pembe rengi isteyen güzel kadınım. Bir gece yakın arkadaşı Selin ve sıkça görüştüğü Karan ile gittikleri bir mekanda başına olmadık belalar almıştı. Sonrası Koruma ordusuyla gezmek zorunda kalışı. Ama ne koruma adamımız Onur. Marcus (Onur) Ulter'in yedinci oğulu soğuk ve kalın duvarları olan sınır tanımayan infazcı diyebiliriz. Pembe renkten nefret ettiği halde sadece onun saçlarında seven ve adını pembe tavşan koyan bir adam. Amacı köprü krallı ile çok farklı planlarının olması. Onur Baran Koruma olarak Ahsen'in yanına girecek ve Pars'ı zayıf düşürecekler amaç buydu. Ahsen şuan bir çok düşman tarafından tehdit altında ve canı pahasına koruyacak bir koruması var. Fakat işler Marcus için istediği gibi gitmedi. Aşk hiç beklendik bir duyguydu onun için. Ve ne yazıkki tüm duvarları bir bir yıkıldı Ahsen'in yanında. Diz çöktüreceği kadının önünde diz çökmek durumunda kaldı. Sevdiği kadın için kaç kez ölümcül yara aldı. Bilmediği duyguları hissedip tanımadığı yönleriyle tanıştı. Sevmem dediği şeyleri sevmeye başladı. Kurallarını yıktı ve her kimlikte tek bir insanı sevmeyi başara bildi Ahhh Marcus benim olsan ya.... Neyse şu Ulter'in asıl kişiliğini öğrenince şaşırmadı değilim doğrusu. Hele o Ahsen'in arkadaşı olan Karan zibidisi ığğğğğğ Marcus seni yer be yer. Karan olayıda beni aşırı şok etti beklemiyordum asla. Ahh birde Selin var çok üzüldüm ama sonunda hayat yine şaşırttı. Okuyanlar anladı okuyacaklar şaşkın. Pars ve Derin ikilisi bir inişli bir çıkışlı bakalım bizi neler bekleyecek. Marcus gerçek akrabaları ile diyalogları aşırı komikti sonlara doğru. Ay Maze tam benliksin ya arkadaş olsakya biz nasıl güzel olur anneanneye zaten diyecek yok şerro diyorda başka birşey demiyor. Yazardan ilk okumam olabilir ama asla son olmayacak. Kitap 700 sayfaydı ama ben bir 700 daha okumak isterdim doğrusu. Kitabın heyecanı merakı bir sayfada dahi düşmedi diyebilirim. Çok güzeldi çok. "Bazen de tehlikeli olduğu halde kabul edersin çünkü seviyorsundur."
Yedinci OğulMerve Akyüz · Dokuz Yayınları · 2025175 okunma