felakete doğru...
2026 11. kitabı
Okunma: 04 Nisan 2026 17:23
Hikâye başladığında Susannah artık tamamen kendisi gibi değildir. İçinde Mia diye başka bir kişilik vardır ve bu kişilik giderek güç kazanmıştır. Mia’nın tek bir amacı vardır: taşıdığı çocuğu doğurmak. Ama bu çocuk normal bir çocuk değil. Daha doğmadan bile etrafındaki herkese uğursuzluk hissi veren, karanlık bir varlıktır. Mia, Susannah’nın bedenini kullanarak New York’a kaçar çünkü doğumu gerçekleştirebileceği yere ulaşmak ister. Susannah aslında tamamen yok olmamıştır; zihninin içinde hâlâ vardır ve Mia’yla sürekli çatışır. Susannah bazen kontrolü geri almaya çalışır, bazen çaresizce olanları izler. Mia ise hem korkmuş bir anne gibidir hem de manipülatif bir yaratık gibi davranır. Garip olan şu ki okurken Mia’dan tamamen nefret etmek zorlaşıyor. Çünkü onun da kaybetme korkusu, yalnızlığı ve annelik arzusu çok gerçek.sövme ve üzülme bir arada :) Bu sırada Roland’ın ka-tet’i parçalanır. Herkes farklı bir görev üstlenmek zorunda kalır. Jake ve Peder Callahan, Susannah’yı bulup kurtarmaya çalışır. Onların bölümleri karanlık bir şehir kabusu gibidir. New York’un arka sokaklarında dolaşırlar, gizli yaratıklarla karşılaşırlar ve sürekli takip edilirler. Özellikle Taheenler ve “düşük adamlar” denen yaratıklar her yerde hissedilir. İnsan gibi görünürler ama insan değildirler. Şehrin içinde gizlenmiş başka bir dünyanın ajanları gibidirler. Roland ve Eddie Maine’e gider ve Stephen King’i bulurlar. Evet, gerçekten yazarı. burada o kadar karaktere ve olaya bir de sen mi dahil oldun dedim bir an.:) Roland’a göre King sadece hikâye yazan biri değil; Kara Kule dünyasını ayakta tutan kişidir. Eğer yazmayı bırakırsa her şey çökmeye başlayacaktır. okur olarak da öyle getir artık şu sonu :) King’i gördüklerinde Kendi sorunları olan, korkuları bulunan, hatta bazen ne yaptığını tam bilmeyen biri. Bu bölümler kitabın en garip tarafı. Stephen King burada kendi hayatını, bağımlılıklarını, korkularını ve yazarlığını sorgular. Roland ise onun önemini bildiği için ona neredeyse kutsal biri gibi yaklaşır. kendini burada kendi kendine motive etmeye mi çalıştı ki? Bu sırada Susannah ile Mia arasındaki iç savaş daha da büyür. Doğum yaklaştıkça Mia paniklemeye başlar çünkü çocuğu elinden alınabilir diye korkar. Susannah ise doğacak şeyin kötü olduğunu hisseder. Sonunda doğum gerçekleşir ve ortaya Mordred çıkar. Mordred bir bebek gibi doğar ama asla normal değildir. Hem insan gibi hem örümcek gibi davranır. Çok hızlı büyür, neredeyse doğduğu anda bilinçlidir ve etrafındaki herkese tehdit hissi verir. En korkuncu da Roland’ın soyundan geliyor olmasıdır. Yani Roland’ın yıllardır sürdürdüğü Kara Kule yolculuğu sonunda kendi karanlık mirasını yaratmıştır. Doğumdan sonra olaylar daha da karışır. Callahan büyük bir fedakârlık yapar. Jake’i kurtarabilmek için kendini feda eder. Kitabın sonunda Mordred ( niye böyle bir isim konur ki?) dünyaya gelmiştir, Kara Kule’ye giden yolu artık çok daha karanlık ve karmaşık bir hâl alır.
Susannah'nın ŞarkısıStephen King · Altın Kitaplar · 20171,007 okunma