Martaval •1 | Rukiye İdeli
Selam canım nasılsın Bugün sizinle yetişkin içerik olmamasına rağmen karakterlerin arasındaki çekimi alev alev okuduğum o kitapla geldim
Hikâye, Martaval Akademisi adı verilen gizli bir yapıda geçiyor. Burada yetiştirilen gençler sadece sıradan insanlar değil, onlar muhbir olarak eğitiliyor. Yani farklı kimliklere bürünüp, suçların içine sızarak gerçekleri ortaya çıkarıyorlar. Azra da bu akademinin en yetenekli isimlerinden biri Azra’nın yeni görevi ise her şeyi değiştiriyor, yanında Arza ile birlikte bir cinayeti çözmek için bir mahalleye sızıyorlar. Üstelik kardeş rolü yapmak zorundalar. Ama işte asıl olay burada başlıyor çünkü bu görev sadece bir cinayet çözmek değil, aynı zamanda karakterlerin kendi geçmişleriyle yüzleşmesi anlamına geliyor Mahalleye girdiklerinde her şey çok normal gibi görünse de, aslında herkesin sakladığı bir şeyler var. Küçük detaylar, bakışlar, yarım kalan cümleler.. kitap boyunca kim doğru söylüyor sorusu sürekli akılda kalıyor.
Azra’nın güçlü ama kırılgan yönü, Arza’nın ise düzen takıntısı ve soğukkanlılığı hikâyeye çok güzel bir denge katıyor. İkisi birlikte görevde adeta mükemmel bir ikiliye dönüşüyorlar. Ama görev ilerledikçe aralarındaki bağ da değişmeye başlıyor ve kitap sadece bir polisiye olmaktan çıkıp duygusal bir gerilime dönüşüyor. Kitabın en sevdiğim tarafı, sürekli bir şey olacak hissini yaşatmasıydı. Bir yandan cinayet çözülüyor, bir yandan karakterlerin geçmişi yavaş yavaş açılıyor ve her bölümde yeni bir detay ortaya çıkıyor.Sonlara doğru ise gerçekten beklenmedik bir kırılma oluyor ve kitap dur bir saniye dedirtiyor
Kitap sadece bir cinayet hikâyesi değil kimlik, rol, geçmiş ve güven üzerine kurulu bir oyun gibi. Akıcı dili sayesinde sayfalar hızlı akıyor ve özellikle polisiye ve gizem sevenler için çok keyifli bir okuma süreci oluyor