hakikat Kitabevi
İbadet yapmak çok büyük bir nimet ve devlet ve Mübareklerin de Allah şefaatlerine nail eylesin (Kuddise Sirruh), hayattayken buyurdukları vasiyetin en mühimi dinimizi yaymaktır. İslamiyet’i anlatmaktır, bu da ancak kitaplarla olur. Bu kitap dağıtılmasına hizmet ve yardım edenler Hazreti Peygamber'in (aleyhissalatü vesselam) varisleridir. Muris varisini bırakmaz efendim buyurdular, yani veraset veren varisini yarı yolda bırakmaz. Elimizden geldiği kadar, nefesimizin yettiği kadar, ne kadar elden gelirse ne kadar mümkün olursa tek noktaya kilitlenmek, tek noktada birleşmek ve buluşmak üzere yaşayalım; o da kitabevidir. Çünkü başlangıcımız o, hayatımız o, herhalde sonumuz da o. Bu fırsat bir daha ele geçmez; bu nimet çok büyük nimet, eğer kıymeti bilinmezse başka yere gidebilir. Çünkü bu bir Rahmet bulutudur; Rahmet bulutu bu Rahmete layık ve müstahak olanların üstünde durur ve yağmur verir, bereket verir. Bu nimeti kıymetli bilinmezse yazık olur. Tabii bilenler var, bilmeyenler var; bu bir İhlas meselesidir ama unutmayalım ki bu hizmetlerde nasibi olmayanların sonu iyi gelmiyor. Daha ne yapsın Mübarekler; elli sene kalbimde olanların hepsini ilmihale akıttım buyuruyorlar. Bu asrın mürşid-i kâmili ilmihaldir buyuruyorlar. Çünkü mürşid-i kâmiller bunları yazdı buyurdular. *ENVER ÖREN* (Rahmetullahi aleyh) *1939 – 2013* *Hakikat Kitabevi* hakikatkitabevi.com
Alıntı