Yörük Balası Ali
Sarıkeçili yörüklerinin son temsilcisi Kuş Ali dayımın torunu Ali'ye bakar mısınız? Şimdi bu çocuk ile tablet ile akşama kadar oyun oynayanı nasıl aynı kefeye koyabiliriz. Yanlarında üç dört gün bulunma fırsatı bulmuş biri olarak söylüyorum ki Doğa insanın ta kendisidir. Ali ile ilk tanışmamız şöyle oldu, ben kamp çadırımı kurarken babası ile yanıma geldiler, hemen yanımda çadır kurmakta olan Adem Bey'e "hele Ali gelmiş, hediyelerini verelim dedim." Ali de çekingen gözlerle bizi izlemekteydi. Adem Bey düdüğünü hediye etti, ben de Kahraman Ecdadımızın kanıyla yoğurduğu ay yıldızlı bayrağımızı ve gene Bayraklı balonunu... Ali'nin sevincini görmeniz gerekirdi ki kelimelerle ifade edemeyiz. İşte dostluğumuz buradan başladı, O uzaktan düdük çalıyor ben de ona Karşılık veriyordum... Tabii ki gün geldi ve ayrılma vaktimiz gelmişti, içimizde buruk bir his ve acıyla oradan ayrılmış ama Ali ve babası ile dost olmuştuk. Torosların Eteğinde yaşadığımız bu sıkı dostluk umarım sonsuza kadar sürer. Allah'a emanet olun güzel kalpli insanlar ve yolunuz çiçeklensin!