2018 72. kitabı
Okunma: 09 Haziran 2018 17:45
Kütüphanemde bulundurduğum ama yakın sürede çıkaracağım bir kitap. Sebebi, normal karikatürler neyse de, islamiyet ile dalga geçilen karikatürleri görmek midemi ve imanımı rahatsız ediyor. Tevbe 65. De ki: «Allah ile, O'nun ayetleriyle ve Resulüyle mi alay etmekteydiniz?»
HunililerYiğit Özgür · Mürekkep Basın Yayın · 2013174 okunma
İslam boyutundan bakarsanız eğer benim anladığım kadarıyla naçizane yorumum şu olur: yapılan her yanlış korkudan dolayı olur, yaradandan korkmadan önce onu sevmeyi öğrenmemiz gerek ki yanlış yapmaktan korkalım. Naçizane yorumum budur benim.
Muvahhid OKur
karikatür ve ona yaptığım yorumla ilgili alakasız olduğu cevabınız. Kur'an'da defalarca "korkmamız" emredilmiştir O'ndan. Meraba diyip dalga geçilecek birinden korkulmaz. Neyse amaç İslam boyutu zaten. gayrısı pek mevzu bahis değil
Baktığımız pencereler farklı bence halbuki ben burda bir dalga mahiyeti görmüyorum
Muvahhid OKur
Müslüman gözüyle bakınca görüyorum. Sanat gözüyle bakınca görünmeyebilir. ben işin İslam tarafındayım.
Karikatür dergilerini severim hunililer dergisini de ayrı severim. Şöyle bir açıklama gereği duyuyorum. Belki de başka bir açıdan bakıyorum. İslamiyet ile dalga geçtiğini düşündüğünüz karikatürler aslında İslamiyeti yanlış anlayanları konu ettiğini kanısındayım. Yoksa dinini gerçek anlamda güzel yaşayanlar yok değildir.
Muvahhid OKur
Bazıları için olabilir lakin aşağıdaki benzerlikte bir çok karikatür var bu kitapta. İslami çizgide Yaratıcı ile konuşma adabı vs zaten anlatılmaya gerek yok. ama bu karikatürler maalesef dalga mahiyetinde. örnek --> 4.bp.blogspot.com/-nRdZgW_E1_8/UG...