Eskisi olmayanın, yenisi olmaz!!!
2026 3. kitabı
Merhaba 1000 kitap okurları uzun bir aradan sonra hafta sonu bitirdiğim temellerinin duruşması kitabını sizlerle paylaşmak istiyorum. Ülkemizin 1. meşrutiyet'ten bu yana yaklaşık 150 yıldır yaşamış olduğu çalkantıların ,muhafazakarlar ve moderniciler ,ya da bana göre cumhuriyetçiler diyelim . Türkiye'deki 1 meşrutiyet'ten bu yana iyi yaşamın vazgeçilmez döngüsü olan değişim ve dönüşümlerin metaformazların ,yurdum sosyolojisine ,hayatına, siyasetine çok derin kalıcı yıkıcı ettiler bırakmıştır .kimi zaman tartışmaların siyasi olayların ,yansımalarını ve bırakmış olduğu etkileri tarihi bir özetini yapmıştır yazar. Tarih herkese göre göreceli bir bakış açısına sahip olmuştur. Her şey olması gerektiği döneme göre konjektöre ,göre yaşamın döngüsü içerisinde, değişimi içerisinde olduğuna inanıyorum!!! bunun dışına ne insanlar ne toplumlar ne kurumlar kendini maalesef dışında kendini hissedemez ve atamaz . küreselleşme olgusunun şu andaki çevremizde bölgemizdeki savaşların da gösterdiği gibi tarihten yalnız biz ders almalı ,çözüm yolu ve çıkar yolu bulmalıyız.Mehmet Akif Ersoy'un dediği gibi; tarih her tekerrürden ibarettir derler, hiç ders alınsaydı tarih tekerrür eder miydi.Artık geçmişi geride bırakıp ,Cumhuriyet bir anda köksüz mazisi olmadan derinliği olmadan yönetimi olmadan kuruluş felsefesi olmadan kurulmadı !!! (Anadolu'da güzel bir söz vardır eskisi olmayanın yenisi olmaz)1299 Gazi Osman neyse ,19 Mayıs 1919'da Gazi Mustafa Kemal de odur. hiçbir şey köksüz kökeni olmadan var olamaz! kökümüzü inkar etmeyeceğiz yalnız oradan ders alacağız. bu Uluçınar ağacı ağacı her zaman budayıp yeni dallar yeni Filizler vermesini bilmeliyiz ,ama kültürümüze geleneklerimizi, göreneklerimizi ,değerlerimizi unutmamalıyız de takılı kalmadan yapraklarımızı yeşertip, bu ülkenin güzel canlı meyve çiçekler baharlar açmasını sağlamalıyız arkadaşlar. hepinize iyi hafta sonları diliyorum sevgiyle, ,saygıyla kitapla kalın,
Temellerin Duruşması 1Ahmet Kabaklı · Türk Edebiyat Vakfı · 2023332 okunma