2026 35. kitabı
Fena değil, kendi kendine akıp giden bir kitap. Çerezlik, yormuyor; herhangi bir şey düşünmenize gerek yok. Birkaç yanlış anlaşılma dışında çok büyük bir heyecanı da yok ama kendini okutuyor. Boş zamanınız varsa okuyabilirsiniz. Kızımız bir tiyatro oyuncusu. Lisedeyken âşık olduğu bir çocuk var ama kızımız o zamanlar “inek” diye tabir edilenlerden biriymiş. Bu yüzden çok fazla arkadaşı yokmuş ve bazı zorbalıklara uğramış. Bir gün bakıyor ki yeni yönetmeni, lisedeyken âşık olduğu çocuk. Bu arada kız, zamanında çocuğu baloya davet etmiş ama çocuk onu reddetmiş. Bu yüzden kızda bir travma kalmış. Ayrıca kız, babasının balık eşyaları sattığı dükkânı abisiyle birlikte işletiyor. Sonra çocuk tabii kızı tanımıyor çünkü kız bayağı değişmiş; güzelleşmiş, saç rengini falan değiştirmiş. Kız da hiç bozuntuya vermiyor. “Biz seninle liseden tanışıyorduk.” falan demek yerine kendini farklı biri gibi tanıtıyor. Güya başka bir şehirden gelmiş, balık tutmayı hiç bilmiyormuş gibi davranıyor. Bunların arasında bazı hareketlenmeler oluyor. Çocuk kızdan bayağı hoşlanıyor. Kız zaten liseden beri çocuğa âşık ama farklı biriymiş gibi davranmaya devam ediyor. Yalnız çocukta ciddi bir bağlanma korkusu var. Sürekli bu şehirde kalmayacağını, işleri biter bitmez yeniden yaşadığı yere döneceğini söylüyor. Kıza da açık açık “Senden hoşlanıyorum ama ben geri gideceğim, haberin olsun.” tarzında şeyler söylüyor. Bu yüzden aralarındaki ilişki biraz gelgitli ilerliyor. Bu arada çocuğun annesi, oğlunu evlendirmeye çalışıyor çünkü çocuk New York’ta yaşıyor ve annesi onun yeniden yanına taşınmasını istiyor. Ayrıca eski bir evleri var; çocuk da o evi tamir edip satmaya çalışıyor. Sonra kız, abisinden aldığı gazla farklı flört taktikleri deniyor. Bu arada abisinin yeni sevgilisi de çocuğun eski sevgilisi çıkıyor. Kız, çocuğu evine davet ediyor mesela ama evdeki bazı eşyaları saklıyor çünkü gerçek kişiliğini ele verecek şeyler bırakmak istemiyor. Ama çocuk aslında kızın gerçek karakterini hissediyor. Daha sonra yemeğe çıkıyorlar ve orada eski lise arkadaşlarına denk geliyorlar. Kızın kimliği açığa çıkıyor, aynı liseye gittiklerini çocuk öğreniyor. Tabii çocuk sinirleniyor; “Beni kandırdın.” diye tepki veriyor. Çünkü çocuğun eski sevgilisi Zoe isimli bir aktrismiş ve ona çok yalan söylemiş. Bu yüzden artık yalan söylemeyen, rol yapmayan birini istiyor. Ama bizim kıza da bir yandan tutulmuş durumda. Kız durumu açıklamaya çalışıyor ama çocuk dinlemek istemiyor. İşlerini bitirip yaşadığı yere geri dönüyor; yeniden senaryo yazmaya başlıyor. Bu arada çocuk bir yazar ve yazdıklarında kendinden bir şeyler buluyorsun. Sonrasında pişman olup kasabaya geri dönüyor. Kız da aşkını ilan ediyor ve hikâye mutlu bir şekilde bitiyor. Kızın ismi Brynn, çocuğun ismi Sawyer.
Beni Seviyormuş Gibi YapCindi Madsen · Novella Yayıncılık · 201797 okunma