Burası Mahkeme
2026 111. kitabı
Dün Gece boyunca düşündüm… Bir ülkenin adalet sistemi sadece mahkeme salonlarında değil; insanların korkularında, suskunluklarında ve “nasıl olsa değişmez” dediği anlarda da şekilleniyor. Canan Coşkun’un “Burası Mahkeme” kitabı tam olarak bunu anlatıyor aslında. Yeni Türkiye’de yargının nasıl dönüştüğünü; hukukun, siyasetin ve toplumun birbirine nasıl temas ettiğini sade ama sarsıcı bir şekilde gözler önüne seriyor. Kitabı okurken en çok şunu hissettim: Adalet bazen bir kanun maddesinden çok, onu uygulayan insanların vicdanıyla ilgili. Çünkü aynı mahkeme salonu; birine umut, bir diğerine ise sessiz bir çaresizlik olabiliyor. Özellikle gazeteciler, akademisyenler, siyasetçiler ve sıradan insanların yargı süreçleri üzerinden; “hukuk devleti” dediğimiz şeyin ne kadar kırılgan olduğunu anlatıyor. Ve insan okurken ister istemez şu soruyu düşünüyor: Bir ülkede adalet gerçekten herkes için eşit olabilir mi? Bazı kitaplar bilgi verir, bazılarıysa insanın zihninde uzun süre kapanmayan sorular bırakır. Bu kitap ikinci gruptaydı.
Burası MahkemeCanan Coşkun · İletişim Yayınları · 201912 okunma