2026 126. kitabı
Merhabalar Bugün sizlere serinin üçüncü kitabı olan Oyuncak Mahşeri ile geldim. Yazarın kalemi oldukça akıcı ben çok seviyorum. "Bir katilin vahşetiyle mezarlığa dönen bu topraklarda. İkinci bir katilin ortaya çıktığı gün kasabanın kıyameti başladı." Oyuncak Mahşeri benim için gerçekten sadece bir kitap değildi… resmen sinirlerimi zorlayan, beni delirten bir deneyimdi. Okurken kaç kere ben şimdi delireceğim, bunlar ne ya! dediğimi sayamadım Ama galiba seride en çok keyif aldığım ve aynı anda en çok delirdiğim kitap da buydu kesinlikle. En başından beri o oyuncak katil zaten bizi kandırmaya, manipüle etmeye devam ediyor. Yani artık ne doğru ne yalan gerçekten ayırt edemiyorsun. Tam tamam çözdüm buldum diyorsun, hoop yine ters köşe… Noa… Gerçekten bu kızın yaşadıklarına üzülmemek elde değil. Kardeşinin kaybı, sevdiği adamın katil çıkması… üstüne bir de annesinin nefreti… offf offf sevdiklerini kaybetmek. Zaten kitap boyunca psikolojisi paramparça. Okurken dedim ki bu kız ne yapsın artık? Ama bir yandan da şunu hissettim… o kadar şeyden sonra Noa’nın da tamamen delirmesi, o karanlığa kayması beni hiç şaşırtmaz. Hatta artık bunu bekler hale geldim, yadırgamam bile Bir de Paul… Onun hikayesi ayrı bir sinir bozucuydu. Kendi içindeki karanlıkla delirişini izliyoruz ama işin ironik tarafı, diğer katilin yaptıkları da onun üstüne kalıyor. Yani adam resmen suçlarla birlikte “ün” de kazanıyor Paul’un ağzından okuduğumuz o bazı sahneler var ya… gerçekten yeter artık dedim. O kasaba zaten pamuk ipliğine bağlı, bu gidişle kimse kalmayacak gibi hissediyorsun. Ve olayların giderek kontrolden çıkması… Artık bu bir cinayet hikayesinden çıkıp tamamen bir mahşere dönüşüyor. Herkesin maskesi düşüyor, kimse masum değil. Ravebelg kasabasında olan biten her şey insanın içine işliyor. Bu kitapta asıl korkutucu olan şey katiller değil… İnsanların içindeki karanlık. Sonu ise… gerçekten içimde kaldı. Bitirdim ama etkisinden çıkamadım. Hâlâ düşünüyorum. Kısacası… Kitap beni hem güldürdü sinirden, hem gerdi, hem de fazlasıyla yordu… ama elimden bırakamadım. "Herkesin bir katilin bir katili vardı. Peki bu kanlı savaşın kazananı kim olacaktı?"
Oyuncak MahşeriEmre Gül · Guardian Yayınları · 2025415 okunma