"Her düşüş, yeniden dirilişin habercisidir."
Böyle bir kitap yok. Okumaya başlamadan destansı bir hikâye anlatımı bekliyordum ama baştan sona Türk halkının mücadelesiydi karşıma çıkan.
Eserimiz geçmişle değil gelecek ile başlıyor. Türk milleti uzun süredir uykudadır ve artık uyanma vakti gelmiştir. Bu kutlu ırkın ruhunu yeniden uyandırmak için ise bir elçi seçilir: Alma Hatun. Alma Hatun kayıp savaşçı Timur'u bulmalı ve Türk ruhunu bir anka misali canlandırmalıdır.
Türkler hep mücadele etti. Nizamülmülk dönemindeki zorluklardan, Hasan Sabbah ve fedailerinin verdiği zararlardan tutun da Fatih Sultan Mehmet'in haince zehirlenmesine, Kurtuluş Savaşı'nda verdiğimiz mücadeleden, Beyaz Arap Lawrence'tan Atatürk sonrası dönemin siyasetine kadar Türk milletinin verdiği mücadeleleri ele alıyor yazar. Ve öyle akıcı bir şekilde anlatıyor ki sıkılmanız mümkün değil. Olayları bilmeme rağmen heyecanla okudum desem abartmış olmam. Aşırı sürükleyiciydi. Ayrıca yazarın günümüzde yaşanan siyasî-millî olaylara değindiğini de belirtmem gerek.
Çok güzel, çok sürükleyici ve bir o kadar da değerli bir kitap okudum. Türk ruhunun bilincini, önemini ortaya koymasının yanısıra, bilgi verici bir eserdi. Yazarın ellerine sağlık ve kitap için ayrıca teşekkür ederim.
Alın ve okuyun derim, pişman olmayacaksınız. Bir milletin uyanışı 'Kızıl Şafak'
Kızıl Şafak