2026 51. kitabı
Selamlar Hafta sonu bir gerilim seçkisi geçti elimden. Okumadan evvel dediler ki mutlaka okumalısın, kesinlikle çok bayılacaksın! Ama kendi kendime söyleniyorum çok yükselme diye(?) Neyse önyargısız ve beklentisiz aldım elime.. Birkaç sayfa ilerliyor ilerliyor, neredeyse sıkıldım diye bağıracağım klasik bir evli çift. Adam karısın eski aşık olduğu kadınla aldatmaya başlıyor filan… Sonra bi 200 sayfa geçti ve dedim ki o ne? Kim kimi aldatıyor? Neredeyse tüm karakterler diğerine yalan söylüyor… Öteki diğerinin aldattığından haberdar arada bir de miras mevzusu var! Birisi öldürülmüş, bir yanda soruşturma sürüyor, tanıklar dinleniyor ve sonuna doğru doğru bildiğim her şey tepetaklak! Bunlar beni şokla yazdığım içimden geçen cümleler.. Kısaca özet geçeyim.. Simon hukuk alanında eğitim almış, profesörlük için başvuru yapan başarılı bir adam, Karısı aile içi şiddet mağdurları için savaşan birisi. Dışarıdan mükemmel bir çift ve evliliklerinde 10. Seneleri dolmak üzere.. Lüks bir sitede cadılar bayramı gecesi işlenen bir cinayet. Katil tabi ki Azrail kostümü giymiş ama yüzünü görebilen yok.. Maktul sosyetik bir güzel. Arka planda ise yasak bir aşk.. 20 milyonluk bir varlık fonu var… Cinayetin ucu bir yerde Simon’a varıyor ama mevzu ona ulaşana kadar arada o kadar çok şey oluyor ki! Kimin gerçekten doğru söylediğini anlamanız olanaksız! Tamam ben her zaman katili tahmin ederim beni kimse ters köşeye yatıramaz derdim ve bingo beni bile alt ettin.. Bu kadar zekice bir kurgu ve final… Simon ama en çok Vicky seni özleyeceğim..
Daha Yakından BakDavid Ellis · Nox Yayınları · 2025105 okunma