2026 40. kitabı
Okunma: 11 Mayıs 2026 12:50
K. M. Moronova | Sırtındaki Hançer “Bana aydınlık ve karanlık arasında sanki hiçbir fark yokmuş gibi bakıyordu.“ Merhabaa. İlk kitabımızı şok etkisiyle bitirmiştik. O yüzden devamını heyecan içinde bekledim. Ve sonunda ikinci , aynı zamanda ikilemenin final kitabıyla da kavuştuk. Neler oldu bir bilseniz Emery’nin hafızasını kaybetmesiyle başlayan süreç… Gözlerini açıyorsun ama sana ait olması gereken anılar yok. İnsanlara güvenmek zorundasın ama aslında kimsenin sana ne kadar doğruyu anlattığını bilmiyorsun. Sürekli bir huzursuzluk hali. Emery’nin yaşadığı kafa karışıklığını okurken ben de onunla birlikte her şeye şüpheyle yaklaşmaya başladım. Kim dost, kim düşman? Gerçekten anlatıldığı gibi biri mi, yoksa saklanan başka yüzler mi var? Cam…çelişkili tavırlarıyla yine beni oldukça etkiledi. Bir yandan Emery’den uzak durmaya çalışıyor, diğer yandan ona karşı olan korumacı tavrını gizleyemiyor. Bazen birbirlerine yaklaşmaları gerekiyormuş gibi hissediyorsunuz, bazen de aynı anda birbirlerini mahvedecekler gibi… Aralarındaki ilişkiyi okurken sürekli diken üstündeydim. Çünkü aralarında romantizm kadar tehlike de var. Birbirlerine dokundukları anlarda bile sanki her şey parçalanacakmış gibi hissettiriyor. Deneyler, ilaçlar, manipülasyonlar, bastırılmış anılar… Her şey hikâyeye daha boğucu bir hava katıyor. Özellikle Emery geçmişine dair parçaları hatırlamaya başladıkça olayların yön değiştirmesi çok iyiydi. “Tamam, artık her şeyi çözdüm,” dediğim anda yeni bir detay çıkıp bütün dengeleri bozdu. Kimse tamamen iyi ya da tamamen kötü değil. Herkesin sırtında taşıdığı görünmez bir hançer var sanki. Kimi geçmişinden kaçıyor, kimi suçluluğundan, kimi de hislerinden… Dark romance seviyorsanız bu seri tam size göre. Ama sadece romantizm bekliyorsanız fazla karanlık gelebilir. YETİŞKİN OKURLAR İÇİNDİR.
Sırtındaki HançerK. M. Moronova · Pukka Yayınları · 202648 okunma