PETRONELLA ELMA CADISI
Sihirli Şapka ve Arı Saldırısı
#elmacadısı nın maceraları devam ediyor ve evet ben, belkide kızımdan daha heyecanla okuyorum .
#petronella ve ikizler , #sihirlişapkavearısaldırısı nda neler yaşayacak dersiniz?
O gün, hava oldukça sıcaktı. Elma adamlar meyve ağaçlarını sulamaya yetişemiyor ve değirmen göletinin suyu gittikçe azalıyordu. Öyle ki, balıklar artık nefes alabilmek için yüzeye çıkıyorlardı.Petronella'nın bu duruma büyü yapmasının zamanı gelmişti.
Değirmen evine döndüğünde ise Bay Pastakreması'nın çağırmış olduğu elma toplayıcılar ile bahçede elma bırakmayı düşünmediğini anlamak zor değildi. İlk işi böcek oteline gitmek ve ağ kurtlarını çağırmak olacaktı. Lusiyus niyetini anladı. Pamuk şeker halini alan ağaçlar, Bay Grabitski ve işçilerini kaçırırken sabaha eski halini alacak mıydı?
Tüm bu sorunlar bir yana, Pastakreması ailesini derinden etkileyecek haber, o sabah kapılarındaydı. Bay Gisbert Değirmentaşı adına gelen Bay Küflükuruş, kira sözleşmesinin iptal edildiğini ve evin satışa çıkarıldığını bildirmekteydi. Hatta evle ilgilenen ve sunduğu teklif ile kesin alacak kişi olarak görülen müşteri bile hazırdı: eski patron Bay Kabasurat!
İkizler ve ailesinin hiçbir kaçışı yoktu. İstenilen parayı bulmaları imkansızdı. Tüm ev ve arazi, tavuklar, gölet, Petronella ve arkadaşları için son gelmişti...
Bir solukta okuduğum, birlik ve beraberlik ile aşılamayacak sorun olmadığını fakat başarıya giden yolların da hiçbir zaman kolay olmayacağını vurgulayan keyifli bir okuma bizimle.
#elmacadısıpetronella yı yürekten tavsiye ederken, yeni maceralarını merakla bekliyorum. Keyifle.