Goblin
#Goblin (Guardian: The Lonely and Great God),(Yalnız ve Büyük Tanrı) Bölüm sayısı = 16 Tür=Fantastik, Romantik, Drama Ülke =Kore Yayın Yılı =2016 Oyuncular =Kim Shin ( Goblin) : #GongYoo Ji Eun-Tak: #KimGoEun Wang Yeo (Azrail-Kral): Lee Dong Wook Kim Sun (Sunny): Yoo In-Na Yoo Deok Hwa: Yook Sung Merhabalar kitap dostlarım hep kitap okumak olmaz değil mi .Beğendiğim Dizileri tanıtmaya devam edeceğim ve bu Dizi kesinlikle izlenmesi gerekenler arasında size tüm duyguları yaşatıyor. İzlerken hem gülüp, hem ağladım, hem de fantastik bir masal izlemişim gibi oldu. Ve listemin ön sıralarında yerini aldı. _____konusuna gelince;Her şey Goryeo döneminde başlar. Kim Shin, döneminin efsanevi bir generalidir. Savaşlarda yenilmez, ülkesine bağlı, cesur bir adamdır. Ama genç ve paranoyak kral Wang Yeo, kıskançlık ve entrikalar yüzünden onu hain ilan eder. Kız kardeşi (kralın eşi) ve askerleriyle birlikte ihanete uğrar.kralın emri ile Kim Shin, kendi kılıcı göğsüne saplanarak öldürülür. Ama Tanrı ona bir lanet/ödül verir. Ölümsüz bir Goblin olarak yaşama geri döner. Göğsünde o kılıçla beraber yaşamaya başlar . Yüzlerce yıl boyunca insanları korur, ruhlara yardım eder ama etrafındaki herkes ölüp gitmektedir. O yalnız, acılı ve bitmek bilmeyen bir hayatta sürer 900+ yıl... Böylelikle Gümüze kadar gelir. Kim Shin, hâlâ o muhteşem malikanesinde yaşamaktadır . Bir gün, yağmur altında, kırmızı atkılı, neşeli ama acılı bir lise kızı ile karşılaşır. Ji Eun-tak. Kız hayaletleri görmektedir ve tesadüfen Goblin’i çağırır.. Eun-tak, Goblin’in gelini.Tek kişi o kılıcı çekip onu bu acımasız ölümsüzlükten kurtarabilecek olan kişidir.Ama işler hiç basit değildir. Goblin onu gördüğü anda aşık olur, ama kızı öldürmek zorunda kalacağını da bilmektedir. Ölmek istiyor mu artık? Ya da Eun-tak’la mutlu bir hayatı tercih mi eder? Bu ikilem dizinin en duygusal yanıydı. Tabii bir de ev arkadaşı meselesi var ki, dizi daha da güzelleşiyor! Goblin’in yeğeni, Deok-hwa, evi birine kiraya verir.Bu kişi Hafızasını kaybetmiş Azraildir. Bu adamla Goblin hiç istemese de aynı evde yaşamaya başlar.İkisinin sahneleri çok eğlenceliydi.Özellikle o tavukçu dükkanı sahibi Sunny ile Azrail’in ilişkisi de ayrı bir yer tutmaktadır. Hepsi geçmiş hayatlarında birbirine bağlı aslında. Reenkarnasyon, kader, kefaret. Çok güzel işlenmiş. Ayrıca Dizinin müzikleri de efsaneydi. Ve hemen müzik listeme ekledim Anlayacağınız bu dizi kaçmaz sizde Ajusshi ve kırmızı atkılı kızın hikayesi, unutulur gibi değil
Dizi/Film