2026 32. kitabı
#benvegulyabani Merhaba kitap severler bugün size Semra 'un tavsiyesi üzerine okuduğum @nesimiyetik 'in kaleminden çıkan bir öykü kitabı ile geldim. Kitabımız, hayatın içinden sıradan bir gün gibi duran ama insanda iz bırakan anılara dönüşmesini veren 11 ayrı hikayeden oluşmaktadır. Yazarın gündelik hayatın akışında yaşananları akılda kalıcı anlara dönüştürerek vermesi benim hoşuma gitti. Öyküler arasında benim hoşuma en çok, kitaba adını da veren Ben ve Gulyabani öyküsü oldu. Hikayede karakterimizin, okuldan arkadaşı olan Ümit ile yıllar sonra karşılaşması ile başlamaktadır. Ümit yaşıtlarından iri ve oyunda takımındakilerden daha iyi olmasından dolayı gulyabani olarak lakap takılan bir öğrencidir. İz bırakan birisi olması beklenirken yaşadığı dışlanma ile kendisini geri çekmek zorununda kalmıştır. Açıkcssı Ümit'e ve ablasına çok üzüldüm. Sırf iyi diye yok sayılması ya da herkesle baş edebilir gibi görünen birisinin intihar etmesi hayatın acı yanları gibiydi. Ayrıca Ref 'de dikkatimi fazlasıyla çeken hikayelerden birisiydi. Hikayede yıllar önce öldürülen Refika'nın katilinden intikam almak için tekrar dünyaya gelmesinden bahsediliyor. Böyle bir şey gercekte olsa nasıl olurdu diye düşünmeden edemedim. Sizce nasıl olurdu? Siz öykü okumayı sever misiniz? Bu kitabı okudunuz mu? Okuduysanız en çok hangi hikaye dikkatinizi çekti? #engelsizokurlaokuyoruz
Ben ve GulyabaniNesimi Yetik · A7 Kitap · 202510 okunma