2026 47. kitabı
Kızıltepe • 3 | Hazal Aba Selam canım nasılsın bugün size serinin önceki kitaplarındaki o samimi mahalle havasını koruyan,karakterlerin yaşadığı duyguları daha sert ve yoğun hissettiren o kitapla geldim Özellikle Mahira ve Sancak arasındaki o sürekli gelgitli ilişkiyi okurken bazen aşırı sinirlendim bazen de istemsizce sırıtıp durdum Kitabın en sevdiğim yanı karakterlerin fazla mükemmel olmamasıydı. Mahira yine bildiğimiz gibi bela mıknatısı, düşünmeden hareket eden ama kalbi çok temiz bir karakterdi.Sancak ise o sert görünümünün altında gerçekten sevdiği insan için her şeyi yapabilecek biri olduğunu yine fazlasıyla gösterdi. Aralarındaki o sahiplenici ama kırılgan ilişki kitabın her yerine yayılmıştı.Özellikle birlikte oldukları sahnelerde o mahalle atmosferini, aile baskısını ve aralarındaki yasak hissini çok yoğun hissettim. Bu kitapta sadece aşk değil arkadaşlık ve aile ilişkileri de çok ön plandaydı. Mahalle ekibinin kendi arasındaki atışmaları, birbirlerini korumaları ve sürekli olayların içine düşmeleri kitabı aşırı akıcı yapmış. Bir bölümde kahkaha atarken diğer bölümde gerilip şimdi ne olacak diye okumaya devam ettim resmen Özellikle bazı yüzleşme sahnelerinde karakterlerin artık duygularını saklayamaması baya etkileyiciydi. Serinin önceki kitaplarına göre duygusal yoğunluğu daha yüksekti bence. Bazı yerlerde karakterlerin fazla inatçı davranması beni çıldırttı ama sanırım onları gerçek hissettiren şey de buydu. Kimse dört dörtlük değil, herkes hata yapıyor ve sonuçlarıyla uğraşıyor. Bu yüzden okurken karakterlere kızsam bile kopamadım. Hele Sancak’ın Mahira’ya karşı korumacı tavırları eridik be adam.. tamam kabul ediyorum bazen fazla toksikti ama yine de o sahneleri okurken heyecanlandım Kitabın sonlarına doğru olayların iyice karışmasıyla tempo tamamen yükseldi. Tam her şey düzeliyor derken yeni olayların çıkması beni inanılmaz merakta bıraktı. Final kısmı ise resmen devam kitabını hemen verin dedirtti. Eğer mahalle kurgularını, abimin arkadaşı temasını, bol karakterli hikâyeleri ve hem eğlenceli hem dramatik aşk hikâyelerini seviyorsanız bu seri tam o vibeı veriyor. Özellikle sıcak aile ortamı, arkadaş grubunun enerjisi ve karakterlerin sürekli birbirine karıştığı sahneler kitabın en güçlü taraflarından biri olmuş bence Kitap boyunca bazen sinirlendim bazen güldüm bazen de Mahira’yı omuzlarından tutup bir dur artık kızım demek istedim Ama sonunda Kızıltepe mahallesine alışıyor ve o karakterlerden kopmak istemiyorsun. Tam bir çay alıp battaniyeye sarılarak okunacak mahalle kurgusu hissi verdi bana
Kızıltepe 3Hazal Aba · Pukka Yayınları · 202622 okunma