SEVGİ TAŞI
YAZAR: BURAK KORKMAZ
SAYFA SAYISI: 39
PUANIM: 10/9
Merhabalar...
Bugün Aleyna moderatörlüğünde @kahramanlarorg çıkan @ogretmen_ve_kizi kaleme aldığı #sevgitaşı kitabı ile geldim
Yazarın kalemi baya ilgi çekici, içersindeki çizimlerin canlılığı çocukların baya ilgisini çekiyor. Konusu ise sizi bambaşka diyarlara götürüyor. Kitabın son sayfalarında ki kitap ile ilgili olan sorular ise çocukların odaklanma ve değerlendirme becerisini geliştiriyor.
Gelelim kitabın konusuna;
Alanur, Nisanur, Kerem ve Ensar bu 4 arkadaş 8. Erdem taşı için yola çıkarlar. Yola çıkmak için ulu çınarın büyülü kapısından geçerler ve kendilerini "SEVGİ KASABASI" nın girişinde bulurlar.
Kasabaya giren çocuklar çok şaşırırlar. Burada insanlar nasıl yaşıyor böyle, çiçekler solmuş, ağaçlar kurumuş, çocuklar dahil tüm insanlar neşesini kaybetmiş asık suratlılar.
Kasaba içerisinde ilerledikleri sırada yaşlı bir teyze ile karşılaşırlar. Yaşlı teyze hemen durumu izah eder. Burası eskiden böyle değildi, biz bu ağaça sevgi ağacı derdik yavaş yavaş insanlar sevgilerini kaybetti. Onlar sevgilerini kaybedince sevgi ağacının da renkleri solmaya başladı der.
Bu durum çocukları çok üzer ve bir köşeye oturup neler yapabileceklerini düşünürler.
Peki sizce nasıl bir yol izleyecekler ?
Çocuklar kasabayı kurtarabilecek mi?
Devamında kasabayı neler bekliyor?
#reklam değil #kitaptanıtımı #kitapyorumu #yazayolu
Sevgi TaşıBurak Korkmaz · Güneşyolu Yayınları · 20262 okunma