Selam canlar
Bugün sizlere @goncakirrr kaleminden "Sokağın Dansı" serisinin ilk kitabı"Aşk ritmi" ile geldim...
Yazarın kalemini çoğunuz biliyor ama benim kalemi ile tanışma kitabım oldu ve iyiki yolumuz kesişmiş bu sayede kitaplığıma severek okuduğum bir kitap daha ekledi.
Sürükleyici ve hızlı ilerleyen bir kurgu okuyoruz. Olaylar kesinlikle merak uyandırıcı şekilde gelişiyor.
Duygusal yoğunlukta oldukça güçlü Metis'in yaşadığı korku, çaresizlik ve ihanet hissi çok güçlü hissediliyor. (Dark romance) sevenlere hitap edecek türde aşk unsuru öyle düşündüğünüz türde klasik değilde daha sert ve psikolojik bir zeminde işlenmiş, romantizm ve gerilimi birleştiren, duygusal açıdan da oldukça yoğun tam bir başlangıç kitabı, karanlık erkek karakterimiz Kartal (Zeus) lakabıyla ve kırılgan ama aynı zamanda kendinden emin kadın karakterimiz Metis ile tanışmanız gereken konular var...
Gelin sizlere konusundan bahsedeyim...
Dansa tutkuyla bağlı genç bir kadının hayatının tek bir gecede geri dönülmez şekilde değiştiğini düşünün.
En büyük tutkusu dans etmek olan Metis bir sokak dansçısı ve çevresindeki arkadaşlarıylada bu sayede okulun dans kulübüne üye olduğunda tanışmış bir ekip kurmuşlar ve bunu zamanla ticarete dökmeye karar vermiş ve kurduğu küçük ekiple sahne almışlardı. Metis için her şey çok güzel gidiyordu. Ta ki annesini kaybedene dek.
Okulunu dondurmak ve sabit gelirli bir işe girmek zorunda kaldığı için en yakın arkadaşı aynı zamanda ev arkadaşı olan Rüya'nın babası sayesinde girdiği işte çalışır ama dans tutkusundan da vazgecmemiştir. Sıradan bir akşam iş çıkışı evine dönerken ıssız bir sokakta bazı sesler duyar bu seslerin ilk başta bir hayvandan geldiğini düşünüp yardım amacıyla kendini karanlık çıkmaz sokakta bulur.
Bu sokakta bir cinayete tanıklık eder. O an tamamen donup kalan Metis gördüğü cinayet planlı ve soğukkanlı bir şekilde işlenmiş bir suç ve en önemlisi de katilin Metis’i fark etmesi, kaçmaya çalışsada yüzü maskeli adamlar tarafından yakalanır ve gördüğünü unutması ve kimseye ötmemesi için bıçaklanır.
Vee Metis'in hayatı tamda bundan sonra bir kabusa dönüşür.
Metis yaşadığı olay yüzünden psikolojik olarak savunmasız bir hale gelmişken bir akşam gittiği barda kartal'la tanışır. Zaten karmaşık olan hayatı durumu daha da karmaşık hale getiriyor, çünkü Kartal onun için güçlü ve koruyucu biri gibi diğer yandan tehlikeli ve kontrolcü bir yanı vardır. Bu da Metis'in hem güvende hissetme ihtiyacı ile ona yaklaşmasına hem de ondan korkmasına neden olurken aralarında karşı konulmaz bir çekimde kaçınılmaz olur. Ama olayları sadece aşk ve gizem olarak görmeyin çünkü tam da bundan sonra başlıyor asıl olaylar.
Kartal gerçekte kim ?
Metis ile ne ilgisi vardır ?
Karşılaşmaları tesadüf mü dersiniz ?
Tabii ki hepsinin cevabı ve daha fazlası kitapta Ben +18 uyarımı da yapıp kaçıyım kitabı okuyun derim...