2026 30. kitabı
Kapağını ve arka yazısını beğenerek aldığım bi kitaptı fakat çok beğendiğimi söyleyemeyeceğim. Kısaca bahsetmek gerekirse Bella adındaki esas kızın 30 yaşında büyü güçlerini onda kalmasına hak ettiğini göstericeği bir sınava girmesi gerekiyor. Bu sınav ve sonrasında kendini ve büyüsünü kanıtlama çabasını okuyoruz. Kitaptaki en büyük yanlış bence karakterlerin yaşları oldu. Bella 30 yaşında olmasına rağmen sanki 19 yaşında birinin özgüvensizlikleri ve umursamamazlığını yaşıyor. Büyüsünden ve kendisiyle ile ilgili düşünceleri her dakika değişiyor bu da kitaptan uzaklaşmamı sağladı. Kitaptaki esas erkek karakter diyeceğimiz Rune karakteriyle arasındaki ilişki de bana çok manasız geldi. Spoiler vermemek için ayrıntıya girmeyeceğim ama aralarında çekişme olsun diye yazılan sayfalar sadece Bella’nın durduk yere Rune a çıkışmalarından farklı değildi. Hep bi triplerde durduk yere uzaklaştırıyor veya bi anda yaklaşıyor. Gerçekten kitabın hangi yaşlara hitap ettiğini anlayamadım. Ve ayrına eklemeliyim ki bu iki karakter birbiri hakkında hiçbir şey bilmemelerine rağmen Rune bi anda aşık oluyor hoşlanıyor Bella’dan? Zemini işlenmemiş hiçbir duygunun kalıcı ve etkileyici olduğunu düşünmüyorum. Temelinde güzel bir hikaye olsa da okuduğumuz karakterin gel git düşünceleri beni kendinden çok uzaklaştırdı. Yaş konusu daha doğru olsaydı belki daha çok sevebilirdim. Sonlardaki olaylar ise yine çokkkk üstün körüydü. Sanki yazar buraya kadar gelmiş neyse ya diyip bitirmiş gibi. Sanırım devam kitapları olucak ama alır mıyım, sanmıyorum.
Rewitched: İçindeki Büyücüyü UyandırLucy Jane Wood · Athica Yayınları · 202610 okunma