Biraz istişare edelim mi? :)))
Yaşınız ilerledikçe neyi daha iyi anladınız?
7,4bin Gösterim
İnsanlara kolayca güvenilemeyeceğini, çoğu kişinin kendi çıkarını ve menfaatini önceliklendirdiğini öğrendim. Bu yüzden yalnızlığın da kendine özgü bir huzuru var :)
Büyümenin hepimize hayırlı olsun hediyesi bence güvensizlik hissi 😂 🙏🏻🥰 Teşekkür ederim yorumunuz için🌼🙏🏻🥰
Mutluluk, çoğu insanın sandığı gibi dışarıda bulunacak bir şey değil. Başkalarının varlığıyla artabilir belki, ama özü hiçbir zaman başkasına ait değildir. İnsan, kendi içindeki boşluğu bir başkasıyla doldurmaya çalıştığında aslında kendinden uzaklaşır. Çünkü başkası giderse, o boşluk daha da derinleşir. “İnsan insanın acısını alır” derler. Doğru, birinin varlığı bazen yarayı hafifletir. Ama hiçbir insan, başka bir insanın acısını tamamen ortadan kaldıramaz. Sadece üstünü örter, biraz susturur. Asıl iyileşme, insanın kendi içinde yüzleşmesiyle başlar. Kendi karanlığını kabul etmeden, kimse sana gerçek bir ışık olamaz. Başkalarına bağlanan mutluluk kırılgandır. Bir mesaj gelmeyince, bir ses duyulmayınca, bir kişi gidince yıkılır. Ama kendi içinde kurduğun mutluluk daha sessizdir, daha sağlamdır. Çünkü o, kimseye bağlı değildir. Ne birine ihtiyaç duyar, ne de birinin varlığıyla anlam kazanır. İnsan, kendi kendine iyi gelmeyi öğrendiğinde özgürleşir. Ve belki de o zaman, başkalarıyla kurduğu bağlar ilk kez gerçek olur. Çünkü artık ihtiyaçtan değil, seçimden doğar. Mutluluk birine tutunmak değil, kendi ayaklarının üzerinde durabilmektir.
Önceki 2 yanıtı göster
Ne güzel anlatmışsın teşekkür ederim 🙏🏻 Doğru insan olmak ve sonra doğru insanı aramak bu gerçekten çoğu kişinin kaçırdığı bir nokta bence. Hepimiz sürekli doğru insanı arıyoruz biz doğru insan mıyız hiç düşünmedik belki. Güzel bir ilişki ve güzel bir insan değerlendirmesi de yanlış benim tecrübeme göre (sınırlar da olmakla birlikte tabi normal standartlar için konuşuyorum) güzel ilişki inşa edilir güzel insan inşa edilir emek vermeden bir anda "güzellikler bizi bulsun" diyoruz ve olmasını bekliyoruz. Sevgi neydi sevgi emekti 😅 Umarım güzel insanlarla karşılaşırsın teşekkür ederim sohbetin için 🙏🏻🤝🏻🌼
3 yanıtı göster
Anlaşılmadığın noktada çabanın boş olduğunu..
Önceki 2 yanıtı göster
mervee
mervee
🤭🥰🙏🏻🫶🏻
Bu yorum görüntülenemiyor
İPEK
İPEK
Yaş aldıkça fark ettim ki Akraba dediğimiz mahluklar sen düşünmeden senin adına düşünen tek topluluk ama nedense hep yanlış düşünüyorlar.
Az akraba çok huzur😂😂 🥰🙏🏻
Hayatta başkalarına gösterdiğin sevgiyi, ilgiyi, toleransı ve bağışlayıcılığı en çok kendine göstermen gerektiğini…
Bunu düşünüyorum gerçekten. Bir hata yapmışsam diyorum ki olsun bebeğim her güzelin bir kusuru olur ahhahsha şaka maka gerçekten yaptığım hiç bir hata için kendimi yargılamamayı öğrendim çok şükür 🙏🏻😍🤝🏻