Eşref-i Mahlukat: İnsan
2026 43. kitabı
Bu kitapta cizilen çerçeve, ulaşılamaz bir ütopya değil, fıtratına sadık kalan her bireyin gerçekleştirebileceği muşahhas bir idealdir. İnsan-ı kamil ufkuna yürümek, düşe kalka da olsa yolda olmak, istikamet üzere kalmak ve her düşüşte yeniden "Bismillah" diyerek ayağa kalkmak demektir. Modern çağın insanını; yalnızlık, yabancılaşma, aidiyet arayışı ve içsel boşluk üzerinden ele alan bu eser, okuyucuyu kendi ruh dünyasına doğru derin bir yolculuğa çıkarıyor. Toplamda 5 fasıldan oluşan kitapta yalnızca düşünsel anlatımlar değil, duygulara dokunan şiirler de yer alıyor. Her fasıl insanın kendini ve varoluşunu sorgulamasına vesile olurken; satırlar arasında modern dünyanın karmaşası içinde kaybolan ruhumuza da ayna tutuyor. Yazar, teknolojinin ve konforun arttığı bir çağda insanın neden bu kadar yalnızlaştığını sorgularken; insanın özüne dönüş yapabilmesinin önemini sade ama etkileyici bir dille aktarıyor. Çokça altını çizdiğim cümleleri, düşündüren anlatımı ve şiirlerle harmanlanan yapısıyla okurken hem zihnime hem kalbime dokunan bir kitaptı.. Siz de kendi iç dünyanızı anlamaya, kendi varoluş yolculuğunuzu sorgulamaya dair bir okuma arayışındaysanız, bu kitapla tanışmalısınız.
Eşref-i Mahlukat İnsanAbdurrahman Tuncel · Harika Yayınları · 20267 okunma