2026 14. kitabı
Okunma: 06 Mayıs 2026 00:56
Selamunaleyküm sevgili dostlar. Bu kitap incelemesini kaçınız dikkate alıp okuyacak bilmiyorum ama yine de bir kişi de olsa okuyacağına yahut göreceğine dair umutlarım var. Her insanın hayatında sevdiği, saydığı muhterem şahsiyetler vardır. Hele bu şahsiyetler köklere bağlı, modern zamanın medeniyet şemsiyesini her insana tutmaya çalışan şahsiyetler mutlaka vardır. Olmasa bile insan kendini bir sorgulamalıdır. İşte kendisine "fakir" diye hitap eden merhum Ömer Tuğrul İnançer de insanın hayatında yoldaş edinebileceği, medeniyet şemsiyesini beraber taşıyabileceği muhterem şahsiyetlerden biridir. Biraz kızar -ki bence gayet normal, hele bu zamanda kulak veren biz müslümanlara nimet bence- ama kızgınlığı öyle canı istediğinden değildir. O, seni düşündüğünden sana kızıyordur aslında. Yanlışının yanlış olduğunu söyleyen birinin olması kötü değil, aksine nimettir. Müslüman'ın düştüğü durumu bir baba samimiyetiyle uyarır mesela. Bunun korkulacak bir durum olduğunu kim söyler? Hiç kişisel gelişim okumadım ama Ömer Tuğrul İnançer'in kitaplarını okuyan, videolarını, konferanslarını dinleyen ve izleyenlerin kişisel gelişim kitaplarına ihtiyacı yoktur; buna emin olabilirsiniz. Ömer Tuğrul İnançer bu eserde tasavvuf çizgisi üzerinde dervişliğin ince bir müslümanlığa bağlıyor. Bu çizgi ile bizleri günümüz dünyasında düştüğümüz çukurlardan çıkarıp hakikatin yolunu gösteriyor. Ve bunu da "Ez sohbet-i dervişân bûy-ı Muhammed âmed." (Dervişlerin sohbetinden Muhammed kokusu gelir.) düsturuyla yapıyor, Allah razı olsun. Eserde yer alan sohbetler bir masal değil; hayatın içinde bulunan ve insanı her zaman yeniden doğuran bir terbiye metodudur aslında. Terbiye insan hayatında şart. Günümüzde muhtemeldir ki terbiyenin yaşı da yok. Okuma listenize Ömer Tuğrul İnançer'i de ekleyip bu serüveni siz de temaşa edebilirsiniz. Ben afedersiniz ama her insan terbiyesizdir demiyorum tabii. İlim öğreten de terbiye eder., besleyip büyüten de terbiye eder. Bu yüzden insan ömrünün sonuna kadar terbiye olur zaten. Rabbim merhuma rahmet eylesin, mekânını cennet eylesin. Bizlere de gönderdiği âlimlere kulak vermeyi nasip etsin. Saygı, sevgi ve selamlar.
Düşünce
Dervişlik İnce MüslümanlıktırÖmer Tuğrul İnançer · Sufi Kitap · 202611 okunma