Standartların dışında yaşam acımasız olabilir.
Sanırım çoğumuz bir bankaya gidip ev ya da otomobil kredisi başvurusunda bulunmuşuzdur. "Net değer", başka deyişle "öz sermaye" bölümüne bakmak her zaman ilginçtir. İlginç olmasının nedeni bankacılık ve muhasebecilik uygulamalarına göre kişilerin neleri aktif diye görebileceklerini aydınlığa kavuşturmasıdır. Kredi başvurusunda bulunduğum bir dönemde maddi durumum yeterli gelmemişti. Ben de aktif sütunumu şişirmek için golf sopalarımı, resim koleksiyonumu, kitaplarımı, stereo müzik setimi, televizyonumu, Armani marka takım elbiselerimi, kol saatlerimi, ayakkabılarımı ve başka kişisel eşyalarımı mallarımın arasına yazmıştım. Ancak başvurum geri çevrilmişti çünkü fazlasıyla gayrimenkul yatırımım vardı. Apartman dairelerinden bu kadar çok para kazanmış olmam kredi kurulunun hoşuna gitmemişti. "Neden maaş aldığım normal bir işim olmadığını" sormuşlardı. Armani elbiselerimi, golf sopalarımı ya da sanat koleksiyonumu merak eden olmadı. "Standart" kimlik özelliklerinin dışında kaldığınızda yaşam acımasız olabilir. Zengin Baba Yoksul Baba Robert T. Kiyosaki
Finans