Gerçekten istemedikçe kimseye kendi şirketini kurmasını önermeyeceğim. Bir şirket yönetmekle ilgili bildiklerimi göz önünde bulundurunca, o yükü herkese önermem. Kimi zaman kişiler çalışacak iş bulamadığında kendi işini kurmak en iyi çözümdür. Başarı karşısında eşitsizlik vardır: Kurulan her on şirketten dokuzu beş yılda batar. İlk beş yıl ayakta kalmayı başaran on şirketin dokuzu da sonunda yine çöküp gider. Bundan dolayı ancak kendi şirketinizi kurmaya gerçekten istekliyseniz, bu yola gitmenizi öneririm. Aksi takdirde tam gün işinizde çalışmaya devam edin, bir yandan da kendi işinize bakın.
Kendi işinize bakın derken, aktif sütununuzu kurup güçlendirmekten söz ediyorum. İçeri giren bir tek doların bile çıkmasına izin vermeyin. İşleme şöyle bakın, aktif sütununa girdiği anda dolar sizin çalışan elemanınızdır. Paranın özelliği sizin için 24 saat çalışması ve kuşaklarca bunu sürdürebilmesidir. Tam gün işinizde kalın, çok çalışkan sevilen bir eleman olun ama o aktif sütununu kurmayı ihmal etmeyin.Zengin Baba Yoksul BabaRobert T. Kiyosaki