#fundaokuyupyorumluyor
@altinkitaplar dan ilk kez okuduğum yazarın #karanlıktakikıvılcım kitabını şu an bitirdim ve hemen paylaşmak istedim sıcağı sıcağına
Kitap, Friedrich Nietzsche 'nin ünlü sözü ile başlıyor.
"Canavarla savaşan kişi, bu süreçte kendisinin de bir canavara dönüşmemesine dikkat etmelidir. Eğer karanlığa uzun süre bakarsan karanlıkta sana bakar."
İlk sayfalardan itibaren okuru huzursuz eden, sürekli tetikte tutan o karanlık atmosfer, psikolojik gerilimi roman boyunca sürekli hissettirtiyor.
Louisiana’nın boğucu ve kasvetli havası, hikâyeye öylesine güçlü işlenmiş ki olayların geçtiği o küçük kasabanın ürkütücülüğü içinde buluyor okur.
Chloe Davis karakteri romanda çok güçlü bir şekilde ele alınmış. Çocuk yaşta babasının işlediği korkunç suçlarla yüzleşmek zorunda kalması, yıllar geçse de ruhunda kapanmayan yaralar bırakmış. Dışarıdan güçlü, başarılı ve hayatını düzene koymuş bir psikolog gibi görünse de iç dünyasında sürekli çatırdayan bir kırılganlık taşıyor.
Yazar, Chloe’nin geçmiş travmalarının bugününü nasıl şekillendirdiğini son derece gerçekçi bir şekilde aktarmış. Onun zihnindeki korku, güvensizlik ve kontrolü kaybetme hissi okura da birebir geçiyor.
Kurgunun temposu oldukça güçlü; olaylar sürekli yön değiştiriyor ve her yeni detay okuru başka bir şüpheye sürüklüyor.
Herkesten şüphe ettiriyor ve katil kim sorusundan çok, gerçekten kime güvenilebilir? sorusu akıllarda yer ediniyor.
Geçmiş ve bugün arasında kurulan bağ hem merakı artırıyor hem de Chloe’nin psikolojisini daha iyi anlamamızı sağlıyor.
Chloe’nin en yakınındakiler bile zaman zaman şüpheli hale gelmesi güven duygusunu sarsıyor, okur olarak da onun gibi herkesten kuşkulanmaya başlıyorsunuz.
Final kısmında ise tüm taşların yerine oturmasıyla birlikte şaşkınlık yaratan, tatmin edici bir çözülme ile sonlanıyor. Kesinlikle çok akıllıca ve dahiyane bir şekilde kurgulanmış, nefes nefese okuyacağını sürprizlerle dolu bir roman. Ben çok çok beğendim sizler de psikolojik gerilim romanı okumayı seviyorsanız mutlaka kitaplığınıza ekleyin derim.
Kitapla ve sağlıkla kalın
#okudumbi̇tti̇