2026 16. kitabı
Okunma: 14 Mayıs 2026 15:51
Uzun zamandır bu kadar sürükleyici bir kitap okumamıştım. Resmen bıramamadım elimden. Filmi de varmış, en kısa zamanda izleyeceğim. Devam kitaplarını da okuyacağım mutlaka. Son ana kadar gerilimi zirvede tutan, insanın psikolojisini zorlayan bir kitap. Ters köşesi her ne kadar tahmin edilir de olsa sonu ile tatmin edici aynı zamanda. (Spoiler zamanı) Kitabın ilk bölümü şartlı tahliye ile salıverilen bir hükümlü olan Millie'nin anlatımı ile başlıyor. Millie geçmişini bırakmaya ve tahliyesini yakmadan kendine bir hayat kurmaya çalışan genç bir kadın. Winchesterların muhteşem evine yatılı hizmetçilik işine başvuruyor ve sabıka kaydına rağmen sürpiz bir şekilde işe alınıyor. Sonrasında patronu Nina'nın psikopatlıkları ve eşi Andrew'in harikalığını okuyoruz. Burada kitabın Andrew üzerinden bir ters köşe yapacağı çok bariz. Zira Andrew hem çok yakışıklı, hem çok zengin, aşırı düşünceli, kibar ve aynı zamanda esprili ve eğlenceli bir adam. Hah? Bu kadar kusursuz bir erkek? Hadi ama... Kitabın ikinci bölümü Nina'nın perspektifinden... Beklenen ters köşe burada ortaya çıkıyor. Evet bekliyordum ama psikolojik şiddetin bu denli sinir bozucusunu ve yazarın o gerilimi bu kadar iyi vermesini beklemiyordum açıkçası. Nina'nın planı ise şaşırtıcı oldu benim için. Bahçıvan Enzo'nun önemli bir karakter olacağını bekliyordum ama ben Millie için daha önemli olacağını düşünmüştüm. 3. Bölümde bir Nina'dan bir Millie'den dinliyoruz olayların seyrini. Burada Enzo'nun karakterini de Nina'nın sağlamlığını da takdir etmemek mümkün değil ancak gerçekçi mi onu bilemiyorum. Zira insan yıllardır süren kabusundan kaçabilmişken yeniden bu cesareti bulabilir mi gerçekten, pek sanmıyorum. Yine de bir kitap sonu için etik açıdan da tatmin edici bir sondu. Finalde Millie'nin yeni başvurduğu iş -daha doğrusu Nina'nın Millie'yi "tavsiye ettiği" iş- kitabın bir devamı olacağına göz kırpmış. Umarım bu kadar iyidir.
HizmetçiFreida McFadden · Olimpos Yayınları · 202311,5bin okunma