2026 25. kitabı
Okunma: 14 Mayıs 2026 21:20
Yaşamın şartları mı desem hayatın şartları mı bilemedim ama kader insana zorlu bir imtihan çeki sunuyor olabilir. Bu çek bazen insanı hayat ağacına tutunabilmesini sağlar bazen de bir kedi gibi dokuz canlıymış gibi ayakta tutar. Namı diğer Zeytin olan Zeynep'in de durumu tam da böyle diyebilirim. Kimi insanlar vardır içlerindeki yangını dışarı yansıtmaz. Bazen öyle görülürler ki bir başıboşluk söz konusudur bazen her şeyleri dört dörtlük gibidir. Ama yaralar kabuk tutsa bile   yaşanılan travmaların derin izleri hiçbir zaman silinmez. İşte Zeytin de yaşadıklarına rağmen ayakta durmaya çalışmış bir genç kız ve nasıl da bu kadar dinamik, enerjik olabilir? Hayat kolay yaşanılmaz. Her şeyin başı sevgidir. Sevgiyle hayata bağlanmak bir başka güzeldir. Acaba Zeynep sevgiye mi muhtaç yoksa işin içinde başka gizemli sırlar mı var? Zeynep'in arkadaş çevresi epey kalabalık. Bazen karekterler açısından zorlanmadım değil. Lâkin hikayenin içine girince her birinin vazifesiyle tanınır olurlar. Kimi zaman dostluklar kavgayla kimi zaman hayata yeni girenlerle oluverir. Etrafındaki karakterlerden kimler dost kitabın inceliklerindedir. Zeynep'i bekleyen ama onun beklemediği bir olay yaşam rotasını değiştirir. Bir cinayetin işlenmesi ardından sır perdelerin aralanması neleri yaşattırır? Yaşanılan olaylarda kimler destekçisi olur? Sevgisini göstermeyen baba mı, ani bir şekilde hayatına giren Şafak mı, kavgayla başlayan dostluklar mı? Bir gençlik romanı havasını estirse de okuyucuyu kendine bağlayan bir eser. Genç bir kızın, yaşadıkları travmalar karşısında nasıl mücadele ettiğini ve üstesinden ne şekilde geleceğini anlatan bir hikaye. Okumak aydınlıktır.
9 Patili Şeytan KediGunigna · Kitapyurdu Doğrudan Yayıncılık · 20264 okunma