·72 syf.····Okunma: 15 Mayıs 2026 12:31 İlk defa bir kitap için inceleme yazacağım, o kadar etkilendim. Öncelikle yazarımızın kitaplarında “Anlam arayışı” teması ile farklı dinler ve inançlardaki insanlar üzerinden aslında bir seri yazdığını ve bu kitabın Hristiyanlık temsili olduğunu öndeki açıklamayla öğrendim. İlk birkaç sayfada çok etkilenince hemen diğer kitaplarını da sipariş verdim.
10 yaşındaki kanser hastası Oscar ve Rose Anne isimli pembe kıyafetli hastaları ziyaret eden görevli kadının hikayesini okuyoruz. Oscar kendine biçilen 12 günün her birini 10 yıl gibi yaşayacağına inanıp o karaktere bürünüyor. Hem güldürdüğü yerler oldu hem de küçücük çocuğun kendini büyük insan personasına bürüyüp cesur olmaya çalışması, ailesine ve doktoruna motivasyon konuşması yapması çok dokundu. Özellikle kara kaşlı doktoruna yaptığı konuşma beni çok etkiledi. Yoğun bakımda kaybettiğim çok hastam oldu. Ailelerinin söylediği her kelime hep boğazımda kaldı. Oscarın sözlerini kendim için de aldım, kabul ettim. Çok güzel bir okumaydı.