2026 11. kitabı
ANA HUANG- GURUR KRALI| KİTAP YORUMU (Spiler İçerir!) Ana Huang’ın en sakin ama en yoğun hissettiren kitaplarından biri kesinlikle buydu. İlk başta klasik “zıt karakterler birbirine çekiliyor” hikâyesi gibi görünse de aslında kitabın en güçlü tarafı karakterlerin kendi iç çatışmalarıydı. Kai Young tam anlamıyla kontrol bağımlısı bir karakterdi. Soğuk, mesafeli, disiplinli ve her hareketini hesaplayan biri. Isabella ise onun tam tersi; enerjik, spontane ve kurallara sığmayan bir karakterdi. Ama kitabı güzel yapan şey sadece bu zıtlık değildi. İkisinin de dışarıdan göründüklerinden çok daha kırılgan olmasıydı. Kai’nin Isabella’ya karşı yavaş yavaş çözülmesini okumak kitabın en sevdiğim kısmı oldu. Çünkü sevgisini büyük sözlerle değil, küçük detaylarla gösteriyordu. Isabella’nın yazarlığını desteklemesi, onun yanında kendini gerçekten rahat hissedebilmesi ve kontrolü ilk kez tamamen kaybetmesi çok güzeldi. Aralarındaki çekim fizikselden çok duygusal hissettirdiği için ilişki daha gerçek geldi. Ama kitap benim için kusursuz değildi. Özellikle ilk yarı fazla yavaş ilerledi. Sürekli aynı iç çatışmaları okumak bir noktadan sonra tekrar hissi vermeye başladı. Kai’nin kendini geri çekmesi, Isabella’nın ilişkiyi sorgulaması bazen gereğinden fazla uzatılmıştı. Üçüncü ayrılık kısmı da bana biraz klişe geldi. Zaten ilişkilerinin önünde yeterince engel varken ekstra drama eklenmiş gibiydi. Spoiler kısmında en sevdiğim detay Kai’nin sonunda şirketten ve “mükemmel varis” imajından daha önemli bir şey olduğunu fark etmesiydi. Kitabın başındaki Kai aşkı zayıflık olarak görürdü ama finalde Isabella’yı seçmesi karakter gelişimini çok güzel tamamladı. Isabella’nın kendi hayatını kurması ve sadece “aşkın içindeki kadın karakter” olarak kalmaması da ayrıca hoşuma gitti. Genel olarak aksiyonu yüksek, olay odaklı Ana Huang kitaplarını sevenler için biraz sakin kalabilir ama slow burn ve duygusal gerilim sevenler için seri içindeki en güçlü kitaplardan biri olduğunu düşünüyorum. Özellikle Kai karakteri kitabı taşıyan en büyük etkendi.
Gurur KralıAna Huang · Martı Yayınları · 2024978 okunma