Süper Çocuk
2026 18. kitabı
Okunma: 15 Mayıs 2026 17:11
Süper Çocuk Yanık Göz ve Genç Nolan Murat İsfan Korkmaz 🩶 Merhaba hissedenler, kitap okumak nasıl bir his biliriz. Bu kitaplar, birinin kitap okuduğuna ve birinin de severek dinlediğine şahitlik ediyoruz. Dinlemenin de ne kadar güzel olduğunu kimimiz yeni fark ediyor, kimimiz tekrar hatırlıyor. Sadece bir kişi değil; o dinleyenin sayesinde birçok kişi dinliyor. Film tadında kitapları sever misiniz? 🩶 Kitabımız ilk önce bir mahkumun röportajı ile başlıyor. Mahkumun, "İstediğini anlatırım sana ama benimle ilgili tek kelime bile öğrenemeyeceksin" sözleri beni çok etkilemişti. Neler olup bittiğini, onun hayatını, neler yaşadığını, neden böyle davrandığını daha çok merak etmeme neden oldu. Aksiyon ve gerilim hiç azalmadı. Sürekli bir şeylerin peşinden koştuk diyebilirim. Tam durulduk derken yine koşturmaca içindeydik. Akıcı bir kitaptı, ben severek okudum. Size de tavsiye ederim Sizce bir mahkumla kim, neden röportaj yapmak ister? Sizce mahkum, muhabire olup biteni ya da muhabirin istediğini anlatacak mı? Siz daha önce hiç bir mahkumun röportaj verdiğini gördünüz mü, tanıklık ettiniz mi? 🩶 Günlerce trende yolculuk yapmak ve bu esnada trende olan kütüphaneden kitap alıp okumak, her gün aynı aktiviteyi yapmak ne kadar güzel bir şey olmalı. Çünkü kitap okumak, dünyanın en güzel hissi. Ben de onlar gibi bir yolculuk yapmak isterdim, tıpkı Fred gibi. Dipnot: Sadece kitap konusunda. 🩶 Trende yaşanan bu mutluluğu siz de tatmalısınız. Duygudan duyguya geçişi çok güzel bir şekilde yazmış değerli yazarımız. Kitapta başka güzel bir şey yok mu demeyin; elbette var. Ama beni en çok etkileyen, trende yaşanan duygulardı. 🩶 Tanıdığımız kişilerin hayatlarına değinmek güzel bir hisdi. Burada sadece bir kişinin veya bir ailenin değil, bir sürü kişinin hayatına değindik. Bence değerli ve güzeldi. Geçilmemesi hoşuma gitti. Kişilerin sadece isimleri şu değil; kısa veya uzun bir şekilde hayatlarına değindik. Bu güzel. 🩶 Murat İsfan Korkmaz'ın bu filmini izlemek çok keyifliydi. Gerçekten film tadında bir kitap. Aynı zamanda yazarımız sinema sahne tekniğini kullanmış. Herkes anne olmayı hak etmez. İşte burada da anne olmayı hiç ama hiç hak etmeyen birini görecek, tanıyacak, şaşıracaksınız. Belki de şahsen ben şaşırdım. Bazen hiç beklemediğimiz yerden gelir goller. (Bazen dediğime bakmayın çoğu zaman ya da hep mi demeliyim?) 🩶 Martin çok tatlı biri. Çocuklarına, torunlarına olan davranışlarını takdir ettim. Gina ve Olivia'yı da ayrı sevdim. Güzel bir aileye tanıklık ettim. 🩶 Olivia'nın naifliğini, o tatlı masumluğunu, güzel kalbini çok sevdim 🩶 Jason tanrıya inanmazken, yargıcın cümleleriyle ona inanmaya başlar. Yargıcın dedikleri onu tanrıya daha çok yakınlaştırır. Bununla ilgili çok değerli yerlere değinmiş yazarımız. 🩶 Yargıç'ın Jason'u oğlu yerine koyması, desteklerini hiç eksik etmemesi, mahalleye olan yardımı benim için çok özeldi. 🩶 Bazı zamanlarda "Yok artık!" diyebilirsiniz. Beklenmedik olaylarla karşılaşacaksınız. Bende birkaç kez oldu. Kimine üzüldüm, kimine sevindim, kimine "Yanlış bu" dedim. "Böyle olması iyi bir şey değil" dedim. İntikam kötü bir şey. Bir de şöyle bir şey var: Ne eksik ne fazla, yaşadığını yaşatmak isteyen biri var karşımızda. Çok ağır bir şey olsa da yapacak bir şey yok. "Yapan yaptığını yaşamadan ölmezmiş" diye bir şey var sonuçta. Umarım sözü yanlış söylememişimdir Bir yandan üzüldüm ama bir yandan da hayran kaldım sana Olivia o ince düşüncen beni benden aldı. Zihin sağlığını koruduğun müddetçe hiçbir sorun çözülemez değil. Bunu yapmak, bana çok acı verse de nefes aldıkları son anlarına şahitlik eden o yere bakmamın, hasretimi bir nebze bile olsa azalttığını fark ettim. Ve cevabım da: Asıl Tanrı'nın olmayabileceği, ispata muhtaçtır. Varlığı, ispata ihtiyaç duyulamayacak kadar açık ve nettir. - Fred sana şu kadarını söyleyeyim: Tanrı'nın olmadığını ispatlamaya çalışmak, kendi varlığını inkâr etmek kadar güçtür? O akşam, başının belada olduğu o adamlar ailene zarar vermek için oradaydılar. Ama yapanlar onlar değildi. Ve son olarak bir soru Sinema sahne tekniği ile yazılmış bir kitap okudunuz mu? Bu kitap hakkında düşünceleriniz neler? Siz bu kitabı okumak ister misiniz?
Süper Çocuk Yanık Göz ve Genç NolanMurat İsfan Korkmaz · Bengisu Yayınları · 2024158 okunma