···Okunma: 16 Mayıs 2026 11:57 Karanlığın Fısıltıları bence tam anlamıyla insanın zihnine sızan bir polisiye gerilim romanıydı. Daha ilk sayfalarda Henry’nin kayboluşuyla başlayan o tedirginlik hissi kitap boyunca hiç düşmüyor. Sürekli bir “bir şeyler çok yanlış” hissi var ve yazar bunu öyle güçlü veriyor ki okurken kendinizi o kasabanın karanlık atmosferinin içinde buluyorsunuz. Özellikle açık pencere, kanlı battaniye ve cevapsız kalan detaylar hikâyeyi daha en başta insanın içine işliyor.
Charlie Parker karakterini ayrıca çok etkileyici buldum. Sadece bir dedektif gibi değil, kendi karanlığını da taşıyan bir karakter olması hikâyeyi daha derin hâle getiriyor. Olayları araştırdıkça ortaya çıkan sırlar, insanların geçmişleri ve gizlenen gerçekler kitabı klasik bir kayıp vakasının çok ötesine taşıyor. Kitap boyunca sürekli herkesten şüphe duydum. Özellikle Colleen konusunda ben de çok ikilemde kaldım; bazen masum olduğuna inanmak istedim bazen de “ya gerçekten yaptıysa?” diye düşündüm.
Romanın en sevdiğim yanı atmosferiydi. Kasvetli, ürpertici ve sürekli diken üstünde hissettiren bir havası vardı. Yazarın anlatımı sade ama çok etkileyici olduğu için sahneler gözümde film gibi canlandı. Bazı bölümlerde gerçekten nefesimi tutarak okudum çünkü gerilim ve merak duygusu hiç azalmıyordu. Üstelik olayların içine psikolojik unsurların ve yer yer korku hissinin eklenmesi kitabı daha da sürükleyici yapmış.
Finale doğru tempo iyice yükseliyor ve ortaya çıkan gerçekler insanı hem şaşırtıyor hem de rahatsız eden bir etki bırakıyor. Sadece “suçlu kim?” sorusunu değil, insanların karanlık taraflarını ve geçmişin bıraktığı izleri de sorgulatan bir hikâyeydi. Polisiye, psikolojik gerilim ve karanlık atmosfer sevenlerin kesinlikle kaçırmaması gereken, uzun süre etkisinden çıkılamayacak bir kitap olduğunu düşünüyorum.