2026 19. kitabı
Okunma: 15 Mayıs 2026 00:18
Antoine de Saint-Exupéry’nin küçük Prens eserini her okunduğunda insanın içini ısıtan ama bir o kadar da derinlere dokunan, zamansız bir başyapıt. 90 sayfa, 1 oturuşta bitiyor. Masalsı bir dil, çizimler basit. Saint-Exupéry sana masal anlatmıyor, yetişkinlerin ne kadar saçmalaştığını hatırlatıyor. Antoine de Saint-Exupéry’nin bu eseri bir çocuk kitabı gibi görünse de aslında yetişkinlerin unuttuğu o saf bakış açısını geri kazanma rehberi gibidir. Küçük Prens'in gezdiği gezegenlerdeki tipler aynen biziz kral emretmeden yaşayamayan aslında kimseyi yönetemeyen patron tipi iş adamı yıldızları sayıp "benim" diyen adam. Sen de Excel tablosuna bakıp mutlu olmuyor musun bazen? Sarhoş utandığı için içen, içtiği için utanan döngü. Hepsi 2-3 sayfada anlatılıyor ama kendi hayatından birini buluyorsun mutlaka. Dil çok sade çeviriye göre değişir ama İnkilap baskısı akıcı. Çocuğa okur gibi değil, yorgun bir yetişkine "yavaşla" der gibi yazılmış. Cümleler kısa, ama her cümlenin altında 3 kat anlam var. Kitabın tek eksi yani 1-2 sayfada cümleler eksik kalmış o kadar. Her yaşta farklı bir katmanı keşfedilen, elinize aldığınızda birkaç saatte biten ama etkisi ömür boyu süren bir yol arkadaşıdır bu kitap. Henüz başlamadıysanız, o yıldızların arasındaki yolculuğa çıkmanın tam zamanı. Keyifli okumalar.
Küçük PrensAntoine de Saint-Exupéry · İnkılâp Kitabevi · 2026279,7bin okunma